TV-Opas

Grand Designs - unelma-asunnot

Grand Designs - unelma-asunnot tiistaisin iltapäivällä.

Brittiläinen Unelma-asunnot on tyylin, rakentamisen, sisustuksen ja arkkitehtuurin ykkösohjelma, joka esittää alan parhaiden ammattilaisten sisustusvinkit.

Ohjelma on täynnä ainutlaatuisia ja kunnianhimoisia talonrakennusprojekteja, hienoa arkkitehtuuria ja huippudesignia. Grand Designissa ei kuitenkaan unohdeta käytännöllisyyttä, vaan mietitään miten huippuideat olisivat toteutettavissa ja toimisivat myös käytännössä.

Vuodesta 1999 asti Englannissa pyörineen ja miljoonia katsojia keräävän ohjelman kirjoittajana ja isäntänä toimii sisustus- ja suunnitteluguru Kevin McCloud. Yliopistotutkinnot taidehistoriasta ja arkkitehtuurista omaavan miehen perhetaustalta löytyy insinööri-, teatteri-, huonekalu- ja sisustussuunnittelun ammattilaisia, mikä onkin omiaan tuomaan uusia ulottuvuuksia sisustukseen ja itse ohjelmaan.

Tulossa

29.04.2014 klo 14:05 Minimalistinen lasilaatikko

(03 Brixton)

Minimalismifanaatikot Carl ja Mary rakentavat kodikseen brutalistisen lasiluostarin Etelä-Lontooseen. Perinteiselle viktoriaaniselle alueelle nousee lasivaippaan kiedottu emäalus, joka on paljas ja yksinkertainen ulkoa ja sisältä. Tinkimätön minimalismi ei kuitenkaan ole halpaa, sillä saumojen, liitosten, laitteiden ja tavaroiden piilottamiseen tarvitaan tarkkuutta ja kekseliäisyyttä, sekä kalliita ammattilaisia. Englantilainen tyylin, rakentamisen, sisustuksen ja arkkitehtuurin ykkösohjelma.

06.05.2014 klo 14:10 Thamesin kapinalliset

(04 River Thames)

Thamesin perinteinen arkkitehtuuri haastetaan, kun Nigel ja Lysette päättävät rakentaa joelle kiistanalaisen modernin lasilaatikon. Naapurit toivovat talon huuhtoutuvan merelle tulvavesien mukana, sillä talo häpäisee heidän mielestään kauniin joenvarren. Modernia arkkitehtuuria rakastava pariskunta joutuu haastavassa projektissa taistelemaan naapureita ja joen voimaa vastaan. Englantilainen tyylin, rakentamisen, sisustuksen ja arkkitehtuurin ykkösohjelma.

25.05.2014 klo 10:25 Geodeettisen kupolin tarina

(1 Revisited Lake District)

Suunnittelija tahtoi toteuttaa lapsuudenhaaveensa ja alkoi laajentaa vanhaa taloaan omalaatuiseksi kodiksi Cumbrian järviseudulla. Geodeettinen kupolikatto sai jopa kansallispuiston väen tuen. Omaisuutta realisoitiin urakalla uuden elämän kustantamiseksi, mutta työt jouduttiin aloittamaan ennen kuin koko budjetti oli kasassa. Perhe asui työmaalla, ja säästöä haettiin kaikkialta lähimetsiä myöten. Suureen työmaahan upposi kuitenkin niin paljon rahaa, että urakka jouduttiin jättämään kesken ja alettiin jo pelätä koko kodin menetystä. Ahdinkoon löytyi onneksi apua. Kevin palaa parin vuoden päästä katsomaan, onko urakka vihdoin saatu täysin päätökseen ja mitä tästä kaikesta jäi käteen. Talkback Thamesin tuottamassa brittiläisessä sisustus- ja remonttiohjelmassa tutustutaan sisustussuunnittelija Kevin McCloudin johdolla kunnianhimoisiin taloprojekteihin, joista sukeutuu todellisia unelma-asuntoja.

26.05.2014 klo 14:10 Kauhujen torni

(05 Kennington)

Lontoon keskustassa murjottaa viktoriaanisen ajan vesitorni, johon kukaan ei ole uskaltanut kajota. Leigh ja Graham kuitenkin päättävät ottaa riskin ja kunnostaa tornin upeaksi asunnoksi itselleen. Vanhaan vesitorniin liitetään moderni hissi ja lisätilaksi lasikuutio. Tornin huipulla olevaan vesisäiliöön tulee rakennuksen kohokohta: näköalahuone, josta näkee koko Lontoon. Luhistumisvaarassa olevan tornin entisöintiurakka on kuitenkin niin kallis, että parin rahat uhkaavat loppua kesken. Englantilainen tyylin, rakentamisen, sisustuksen ja arkkitehtuurin ykkösohjelma.

27.05.2014 klo 14:10 Länsi-Lontoon labyrintti

(06 West London)

Lontoon kalleimmalta alueelta ei löydy tarpeeksi neliöitä Audreylle ja Geoffille, joten pari päättää kaivautua maan alle. He ostavat taiteilijoiden huvittelutilaksi rakennetun 1900-luvun alun kellarin, jota he alkavat remontoida. Pimeä sokkelomainen kaninkolo ei kuitenkaan ole helppo remonttikohde. Maan alle ei ole helppo tuoda valoa, eikä Audrey ole palkannut edes arkkitehtiä, joten työmiehet yrittävät selvitä epäselvien piirustusten kanssa luolamaisessa ja märässä labyrintissa. Englantilainen tyylin, rakentamisen, sisustuksen ja arkkitehtuurin ykkösohjelma.

02.06.2014 klo 16:20 Jotain uutta Skyelle

(07 Skye)

Taiteilijat Indi ja Rebecca ovat muuttaneet Edinburghista kaukaiselle Skye-saarelle Luoteis-Skotlannissa. He rakentavat saaren villiin maisemaan sulautuvan ympäristöystävällisen talon. Toivomuksena on, että talo yhdistäisi heidät paikkaan, jonne he ovat päättäneet asettua. Muut Skyen talot ovat perinteisiä valkoisia laatikoita, ja naapureita kummastuttaa pariskunnan moderni ja erilainen tyyli. Skyelle ei ole myöskään helppo rakentaa, sillä saarta runnovat puhurit voivat viedä talon mennessään. Englantilainen tyylin, rakentamisen, sisustuksen ja arkkitehtuurin ykkösohjelma.

09.06.2014 klo 16:20 Vino verstas

(08 Camden)

Henning ja Alice päättävät entisöidä kodikseen vanhan puuverstaan Lontoossa. Kyseessä on kahden talon välissä oleva niin sanottu ei-rakennus, ja pari rakastuu ensi silmäyksellä sen hauraaseen kattoristikkoon ja teolliseen charmiin. Suunnitelmana on tehdä tilaan Henningin arkkitehtitoimisto, olotilaa ja erikoiset makuuhuoneet kaninkolomaisiin laatikoihin. Upeasta visiosta huolimatta hauras ja kauttaaltaan kiero rakennus aiheuttaa urakoitsijoille päänvaivaa. Myös naapurit alkavat hermostua, kun rakennusprojekti levittäytyy heidän pihoilleen. Englantilainen tyylin, rakentamisen, sisustuksen ja arkkitehtuurin ykkösohjelma.

(MTV)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

Sisältää tuotesijoittelua

Osa tämän sivuston sisällöstä on toteutettu yhteistyössä mainostajien kanssa.

Sulje