TV-Opas

Isänmaan puolesta

Katsomo-video ei ole saatavilla

Claire Danes loistaa jännittävän Isänmaan puolesta -draaman pääroolissa, kun sarja jatkuu uusin jaksoin MTV3-kanavan sunnuntai-illoissa 4.1.2015 alkaen.

Kriitikoiden ja katsojien kehuma, useita palkintoja kerännyt Isänmaan puolesta (Homeland) -sarja jatkuu MTV3-kanavalla uusin, 4. tuotantokauden jaksoin sunnuntaina 4. tammikuuta kello 22.35. Jaksot ovat katsottavissa MTV Katsomossa 14 päivän ajan tv-esityksensä jälkeen. Kaksitoistaosainen neljäs tuotantokausi alkoi Yhdysvalloissa lokakuussa 2014.

Kolmannen tuotantokauden päätteeksi raskaana oleva, kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastava CIA-agentti Carrie Mathison (Emmy, SAG ja Golden Globe -palkittu Claire Danes) joutui todistamaan lapsensa isän, Afganistanin sodassa vangitun ja aivopestyn amerikkalaissotilaan Nicholas Brodyn (Damian Lewis) kuoleman. Brody hirtettiin Iranissa maanpetoksesta tuomittuna. Sarjan alusta saakka mukana olleen Brodyn kuolema oli tuotannolle suuri haaste – miten tarina nyt jatkuu?

– Koko tiimi oli suoraan sanoen aika kauhuissaan tämän kauden tekemisestä. Sarja piti melkeinpä keksiä kokonaan uudestaan, se oli suuri remontti, Carrie Mathisonin roolissa vakuuttava Danes kertoo.

Etelä-Afrikassa kuvattu neljäs tuotantokausi alkaa noin puoli vuotta kolmannen kauden tapahtumien jälkeen. Carrie on ylennetty, mutta ei suunnitelmien mukaisesti Istanbulin vaan Kabulin asemapäälliköksi. Istanbuliin Carrien piti muuttaa tyttärensä kanssa, mutta sen sijaan hän pakenikin uutta elämäänsä äitinä räjähdysherkkään Afganistaniin. 

Alaistensa piirissä kovapintainen ja jäätävän analyyttinen Carrie on saanut lempinimen drone queen, tiedustelulennokkien kuningatar. Saatuaan luotettavalta taholta vihjeen erään jahdatun terroristin sijainnista, Carrie määrää iskun pakistanilaiseen maalaistaloon. Iskussa kuolee kymmeniä siviiliuhreja ja se käynnistää tapahtumaketjun, jonka seurauksena Carrie joutuu palaamaan Yhdysvaltoihin kohtaamaan paitsi ammatillisen myrskyn, myös perheensä ja etenkin lapsensa, josta hän on täysin vieraantunut.

Danes kertoo vauvakohtausten kuvaamisen olleen erityisen haastavia, sillä hänen oli oltava pieniä vastanäyttelijöitään kohtaan erittäin kylmäkiskoinen.

– Se oli outoa minulle, sillä rakastan vauvoja! Kohtausten välillä pyysin saada pidellä vauvoja sylissä ja kun kamera pyöri, ilmeeni piti muuttua tiukaksi ja olin että viekää tuo pois. Se oli aika kahjoa, näyttelijätär nauraa.

Danesin näyttelemän Carrien lisäksi uudella kaudella vanhoista tutuista hahmoista ovat mukana muun muassa Carrien mentori, CIA:sta ulos savustettu ja yksityissektorille siirtynyt Saul Berenson (Emmy ja Tony -palkittu Mandy Patinkin), traumatisoitunut mutta tehokas agentti Peter Quinn (Rupert Friend) sekä kolmannella kaudella mukaan tullut, iranialaisperheensä paheksunnasta huolimatta CIA:ta auttava analyytikko Fara Sherazi (Nazanin Boniadi). 

Isänmaan puolesta -sarjan on tuottanut 20th Century Fox. Neljännessä kaudessa on yhteensä 12 osaa.

Isänmaan puolesta 4. kausi alkaa sunnuntaina 4.1.2015 klo 22.35 MTV3-kanavalla ja suoratoistona MTV Katsomossa. Pikauusinnat esitetään maanantaisin kello 23.35. 

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.