TV-Opas
MTV.fi 20 vuotta
ava_kansi_1

Upea uutuusdraama Valtiatar alkaa AVAlla sunnuntaina 19.1.

Uutuussarja Valtiatar (Reign) tuo eloon Skotlannin kuningatar Mary Stuartin taruakin kiehtovamman tarinan seksikkäällä ja modernilla otteella. Läpimurtoroolinsa nuorena kuningattarena sarjassa tekee karismaattinen Adelaide Kane. Valtiatar alkaa AVAlla ja MTV Katsomossa su 19.1. klo 20.

AVAlla tammikuussa alkavaa Valtiatar-sarjaa on luonnehdittu sekoitukseksi Game of Thronesia ja Gossip Girliä. Sarja kertoo 1500-luvulla Skotlantia hallinneen kuningatar Mary Stuartin (Adelaide Kane; Teen Wolf) nuoruusvuosista. Hän vietti lapsuutensa ja nuoruutensa Ranskassa valmistautuen avioliittoon Ranskan tulevan kuninkaan, komean mutta etäisen Francisin kanssa (Toby Regbo; Sinä päivänä).

Elämä Ranskan hovissa ei kuitenkaan ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Francisin äiti, kuningatar Catherine de' Medici (Megan Follows; Anna ystävämme) vastustaa poikansa ja Maryn avioliittoa ja on valmis epätoivoisiin tekoihin estääkseen kaksikon avioitumisen. Catherinen apuna häärii Nostradamus, jonka roolissa nähdään kanadalaisnäyttelijä Rossif Sutherland.

Nuoren parin, Maryn ja Francisin, rakkaustarina ei ole yksiselitteinen: onko heidän välillään ylipäänsä edes kipinöitä? Maryn sydän saattaakin sykkiä enemmän Francisin villille ja vapaalle velipuolelle Sebastianille (Torrance Coombs; Tudors, Taisteluplaneetta Galactica). Francisinkin ympärillä pyörii toinen toistaan upeampia linnanneitoja. Aikana, jolloin valta ja rakkaus kulkivat käsi kädessä, ei intohimolle saanut antaa jalansijaa… ainakaan julkisesti.

"Olemme ottaneet taiteellisia vapauksia"

Sarja ei ole historiankuvaus vaan modernisoitu versioitu historiallisista hahmoista ja tapahtumista. Sarjan vastaava tuottaja Laurie McCarthy(Aavekuiskaaja, Felicity, Beverly Hills 90210) painottaa, että tarinassa on otettu paljon taiteellisia vapauksia. Francis oli tosielämässä sairas nuori mies, velipuoli Sebastiania ei ollut olemassakaan ja Nostradamus oli oikeasti yli viisikymmentävuotias mies, ei kolmekymppinen komistus. Puvustuksessakaan noudatettu orjallisesti ajankuvausta, vaan sarja edustaa modernia pukudraamaa.

AVA esittää Valtiatar-sarjan tuoreeltaan, sillä Yhdysvalloissa sarja alkoi CW-kanavalla lokakuussa 2013. Ensimmäisessä tuotantokaudessa on 13 jaksoa. Sarja on saanut hyvät arvostelut, ja mm. Access Hollywood -lehti nimesi Valtiattaren yhdeksi syksyn 2013 parhaimmista uutuusdraamoista Panttivankien ja Sleepy Hollow’n ohella.

(MTV)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.