Testiryhmän tarjoaa:

Näin Kärcher-tekstiilipesuri toimi, lue testiryhmän arvio!

04.05.2011 13:48
Näin Kärcher-tekstiilipesuri toimi, lue testiryhmän arvio!

Helmen testiryhmä testasi Kärcherin tekstiilipesuria, joka sai kiitosta tehostaan ja helppoudestaan. Miten pesuri suoriutui tehtävästään? Lue testiryhmän tulokset!

Helmi haki testiryhmään 20 henkilöä kokeilemaan Kärcherin SE 4002 tekstiilipesuria kuuden viikon ajan ja raportoimaan kokemuksistaan Helmen sivuilla.

Tekstiilipesuri toimii painehuuhteluperiaatteella: pesuaineliuos suihkutetaan pestävään pintaan, minkä jälkeen kosteus ja lika imuroidaan pois. Pesevä imuri puhdistaa kuidut pintaa syvemmältä ja lopputulokseksi saadaan raikkaat, perusteellisen puhtaat tekstiilipinnat.

Toimiko pesuri myös autossa?

"Auto ja sohva olivat kuin uudet. Edellinen omistaja oli tupakoinut autossa ja sekin tunkkaisuus häipyi. Käyttöönotto oli suhteellisen helppoa. Säiliön tyhjennys voisi olla kätevämpi."

"Nopea ja tehokas irrottamaan likaa. Töpseli seinään vain ja imuroimaan. Auton penkeistä lähti yllättävän paljon likaa, ja nyt ne näyttävät melkein uusilta. Pesuaine pitäisi olla hajusteeton, mutta hyvällä tuuletuksella haju lähtee pois."

"Auton penkeistä lähti helposti ja nopeasti kaikki tunkkaiset hajut ja päällinen pölykerrostuma. Myös kuivuminen oli nopeaa. Sohvan raikasti mukavasti, nopea kuivuminen ja lasten kaatamat mehut ja maidot lähtivät todella hyvin. Myöskin vauvan puklu ja pissa lähtivät todella näppärästi pois."

Voiko pesurilla puhdistaa maton ja sohvan?

"Mattoa oli helppo puhdistaa ja puhdasta jälkeä tuli. Sohvastakin tuli hyvä, mutta siinä vesi roiskui lattialle, kun tultiin reunaan, niin täytyy lattiaakin luututa välillä. Mutta niin se tietenkin menee, jotta saa joka kohdan sohvasta puhtaaksi, mutta parhaimmillaan ja helppoudessaan mattoja oli kivempi puhdistaa."

"Sohvien pesu oli yllättävän näppärää huolimatta siitä, että vie jonkin aikaa, ennekuin sai koneen käyttökuntoon ensimmäisellä kerralla. Sen jälkeen käyttö onkin tosi helppoa! Suosittelen oman käyttökokemukseni perusteella tekstiilipesuria erityisesti sohvien, nojatuolien ja mattojen pesemiseen. Kerrassaan kätevää! Uskomatonta, miten tehokas imutoiminto on. Esim. pesin sohvat keskipäivällä, ja illalla niissä pystyi jo istumaan ilman, että takapuoli olisi märkä. Testijaksolla pesin mm. eläinten ja ihmislasten oksennuksia, lapsen pissaa sekä ajan kanssa kertynyttä liikaa tekstiileistä. Pesujälki oli puhdas ja raikas. Jätevesi oli kyllä hurjan ruskeaa ja sohvat ihanan vaaleat, kuin uudet. Muunlaista pesumenetelmää en voisi enää kuvitella käyttävänikään esim. sohviin ja tuoleihin."

"Maton pesu oli helppoa. Minulla on iso, ehkä vuonna 2006 hankittu ryijymatto, jota ei hankinnan jälkeen ole pesty. Aluksi epäilytti sen pesu, mutta lopulta aika kivuton proseduuri. Matto tuntui pesun jälkeen hieman kostealta, joten annoin sen yön yli kuivua, ennen kuin siirsin huonekalut takaisin. Ennen pesua matoissani eikä sohvassani mitään näkyvää likaisuutta ollut havaittavissa, mutta pesun jälkeen tekstiilit näyttivät kirkkaimmilta. Likavesisäiliö paljasti totuuden: vaikkei lika päällepäin näkynytkään, kyllä vesi oli likainen."

"Vesi-imurointia tuli kokeiltua hieman haastavammassa tilanteessa. Käytöstä poistettiin remontin yhteydessä vesikiertoisia pattereita ja kun vanhat putket sahattiin poikki, tuli vesi lattialle ja seinille. Imurilla saatiin hyvin pois likavesi ja pesu onnistui nopeasti. Nojatuolit ja sohva pestiin kevyesti. Pesua auttoi syksyllä tehty kankaiden käsittely, eli likaa ei pahemmin ollut. Näppärää ja nopeaa. Jos sohvat/nojatuolit olisivat olleet likaisia niin puhdistustehosta en tiedä."

"Mattojen ja auton pesu oli tekstiilipesurilla nopeaa ja helppoa. Pesurissa on hyvä imuteho. Myös käyttö normaalina imurina plussaa (joskin hieman kovaääninen), mutta imutehon ansiosta tuntui että matot puhdistuivat koiran karvoista paremmin kuin tavallisella imurilla (ja varsinkin kun koiralla oli testijakson aikana karvanlähtöaika!)."

Näin Kärcher-tekstiilipesuri toimi, lue testiryhmän arvio!

"Tekstiilipesuri oli aivan mahtava tila-automme kokolattiamattoa pestessä sekä lasitetun parvekkeemme ns. terassimattoa pestessä. Paikallaan pestävät kokolattiamattoja ei käytännössä voi pestä muulla laitteella, sillä esim. auton matot ovat kiinnitetyt paikalleen. Automme on toistakymmentä vuotta vanha ja sen mattoa ei ole kunnolla pesty varmaan ikinä. Olen kokeillut tekstiilipesuaineita, mutta niiden pesutulos ei ole paras mahdollinen. Tällä laitteella sain poistettua mielettömän määrän likaa matosta. Läpinäkyvän pienemmän suuttimen kautta ihan konkreettisesti näki, miten lika irtosi ja lähti poisimettävän veden mukana säiliöön. Työtä puhtaan lopputuloksen saamiseksi joutui tekemään, useamman tunnin verran ja enemmänkin olisi voinut, jos olisi jaksanut. Tärkeäksi huomasin sen, että ensimmäisen säiliöllisen (puhdistustabletin kera) jälkeen käytti useamman säiliöllisen puhdasta vettä. Auton erittäin likaisen maton puhdistukseen olisin voinut oikeastaan käyttää kaksi säiliöllistä (2 tablettia) puhdistusainetta, sen verran likainen matto oli. Suosittelen tätä pesuria kaikille, joilla on vastaavia kohteita kotona kuin meillä eli tila-auto ja terassimatto! Käytin terassimattoa pestessä isompaa suutinta ja auton mattoa pestessä pienempää, läpinäkyvää suutinta vain yhden varren kanssa, toimi hyvin."

"Pesin noin kymmenen vuotta käytössä olleet keittiöntuolit, joissa kangaspehmusteet istuin- ja selkäosassa. Päälisin puolin puhtaalta näyttävät tuolit tuottivat todellisen yllätyksen, likavesisäiliö oli täynnä miltei mustaa likavettä pesun jälkeen! Mieheni jopa luuli, etten ollut tyhjentänyt likavesisäiliötä edelliskerran jäljiltä. Myös mattojen pesussa yllätyin tekstiilipesurin tehosta. Otin testikohteeksi kaksi eteisen mattoa, jotka yleensä ovat TODELLA likaisia. Pesin toisen vain tekstiilipesurilla, josta lähti tuolien tavoin kunnon kuravedet irti. Toisen maton kohdalla tein vielä tutkimustyötä tekstiilipesurin tuloksista, laittamalla ko. maton likoamaan pesusoikkoon yön yli. Täytyi todeta, että tekstiilipesuri oli todellakin tehnyt tehtävänsä, liotusvesi nimittäin oli vielä seuraavana päivänä lähestulkoon puhdasta! "

Oliko pesuri helppokäyttöinen?

"Kookas ja hieman työläskin, tosin käytössä tulee rutiini. Tosin imuteho saisi olla isompi."

"Tekstiilipesurissa oli liian kova ääni eikä sitä ollut miellyttävä käyttää lasten kotona ollessa. Hyvää on se, ettei mattoja tarvitse välttämättä talven aikana viedä pesulaan ja sain myös lastenrattaat pestyä laitteen avulla."

"Varustelu laitteessa oli varsin perusteellista, eri kohteille löytyi omat suuttimensa, mikä helpotti eri kohteiden puhdistusta. Laitteen säilytys oli suurin miinus sen käytössä. Laite vie melko paljon tilaa, jos käytössä on kerrostalo kaksio, eikä siis liiemmin säilytystilaa. Meillä laite somisti makuuhuonetta testijakson ajan. Toisenlaisessa kodissa säilytyskään ei varmaan olisi ongelma, jos laitteen saisi säilöttyä esim. varastoon siksi aikaa, kun ei ole käytössä."

"Käyttöönotto olisi voinut olla hieman yksinkertaisempaa ja käyttöohje selkeämpi. Kuivaimuroinnissa huomasin, että laitteen ergonomia oli huono, varressa olisi voinut olla yksi jatkopala lisää."

"Käyttö oli loppujen lopuksi hyvinkin helppoa ja yksinkertaista, vaikka ensiksi avatessani pakkauksen ajattelinkin, että voi ei, tästä ei kyllä tule mitään, sillä pieniä osia oli niin mielettömästi ja ohjekirjan lukemisen aloittaminen tuntui aluksi korkealta kynnykseltä. Laite ylitti kaikki odotukseni! Erittäin käyttökelpoinen vekotin ja toimiva peli uskomattoman monessa asiassa ja kaikkea sillä ei edes vielä ole ehditty kokeilla!"

Lue lisää Kärcherin SE 4002 tekstiilipesurista


Artikkelin tarjoaa: Kärcher

Kuvat: Shutterstock, Kärcher

Sisältää tuotesijoittelua

Osa tämän sivuston sisällöstä on toteutettu yhteistyössä mainostajien kanssa.

Sulje