Mainos

Hellapoliisin lehtevät kylmäsavupalat

Hellapoliisi

Lehtitaikinalevyistä valmistat helpot pikkusuolaiset illanistujaistarjottavaksi. Voit korvata täytteen kalan myös kinkkurouheella tai hienontaa joukkoon kylmäsavustettua härkää tai poroa.

Pohja

  • 500 g lehtitaikinalevyjä
  • 1 muna

Täyte

  • 200 g smetanaa
  • 100g kylmäsavustettua lohta
  • 1/2 pieni punasipuli hienonnettuna
  • muutama oksa tuoretta tilliä

Valmistusohje

Ota lehtitaikinalevyt huoneenlämpöön ja ota sulaneesta levystä pienellä muotilla kuvioita.

Laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja voitele munalla.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes taikina kohoaa ja on saanut kauniin värin.

Jäähdytä.

Valmista täyte.

Laita smetana kulhoon. Hienonna kylmäsavulohi ja punasipuli ja sekoita joukkoon. Hienonna tilli ja käännä seos tasaiseksi.

Voit halutessasi maustaa täytettä sitruunamehulla tai sitruunapippurilla.

Tarkista maku.

Raota lehtitaikinapaloja ja lusikoi tai pursota täytettä sisälle.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.


Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.