Mainos
Mainos

Höyryttämällä saat helposti maukasta ja kevyttä ruokaa. Lohi on omiaan tähän reseptiin.

Ainekset

  • 700 g lohifileetä
  • suolaa
  • 5 rkl sitruunamehua
  • 3 kananmunan keltuaista
  • 100 g voita
  • kiinteämaltoisia perunoita
  • kukkakaalia ja parsakaalia

Valmistusohje

Leikkaa lohi annospaloiksi ja mausta ne kevyesti suolalla. Kypsennä höyryttäen höyrykääreessä, -uunissa tai tilkassa kalalientä kattilassa tai pannulla kannen alla.

Uunissa höyrykääreessä kypsennettynä, lämmitä uuni noin 150 asteeseen ja kypsennä noin 15 minuuttia.

Vatkaa keltuaiset sitruunamehun joukkoon ja lämmitä miedolla lämmöllä, mieluiten vesihauteessa, koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes keltuainen on kypsää eikä enää maistu. Vatkaa pehmeä voi kastikkeen sekaan ja tarjoile se heti.

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.