Mainos
Mainos

Makuja-kokki Veera Rusasen lohikeitto on ihanan kermainen ja täyteläinen. Tämä keitto sopii alku- ja pääruoaksi. Nauti sellaisenaan tai paahdetun ruisleivän kanssa.

Ainekset

  • 5 perunaa
  • 1 sipuli
  • 5-10 valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 rkl voita
  • 1 l kalalientä
  • 500 g lohta
  • 2 dl kermaa
  • tilliä

Valmistusohje

Kuori perunat ja kuutioi tai lohko ne. Kuori ja pilko sipuli.

Laita perunat, sipuli, valkopippurit ja mausteet kattilaan. Kuullota niitä muutama minuutti voissa. Kaada kattilaan kuuma kalaliemi ja keitä, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.

Irrota lohifileestä nahka ja paloittele lohi kuutioiksi. Lisää kuutiot keittoon ja keitä kunnes kala on kypsää.

Lisää kerma ja lämmitä kiehuvaksi, mutta älä enää keitä. Ota kattila liedeltä ja ripottele keiton päälle reilusti silputtua tilliä.

Tarjoile paahdetun ruisleivän kanssa.

Osallistu keskusteluun

Mainos
Mainos

Lisää reseptejä aiheesta

Mainos
Mainos
Mainos
Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.