Mainos
Mainos

Lindströminpihvit syntyvät punajuurikuutioilla, kapriksella ja sipulilla maustetusta jauhelihasta. Pihvin seurana maistuu lihaliemestä valmistettu kastike ja perunasose.

4 annosta

  • 600 g naudanjauhelihaa
  • 2 munankeltuaista
  • 1 dl hienonnettua sipulia
  • 1-2 dl kuutioitua punajuurta
  • ½ dl kapriksia
  • ½ dl punajuurten lientä
  • 1½ tl suolaa
  • suolaa ja vastajauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen

Lihaliemikastike

  • 5 dl lihalientä
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Hienonna ja kuullota sipuli. Leikkaa punajuuret pieniksi kuutioiksi. Hienona kaprikset. Sekoita suola jauhelihaan. Sekoita kaikki ainekset, lisää punajuurikuutiot viimeisinä.

2. Muotoile jauhelihasta tasakokoisia pihvejä ja paista ne keskilämmöllä. Pihvejä ei tarvitse paistaa täysin kypsiksi, sillä ne ovat kaikkein herkullisimmillaan ja mehukkaimmillaan hieman punertavina.

3. Lihaliemikastike: Sulata voi ja lisää jauhot. Kaada joukkoon lihalientä vähän kerrallaan ja hauduta 5 minuuttia.

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.