Mainos
Mainos

Lohipalojen paistaminen uunissa on helppoa ja kärytöntä. Ole vain tarkkana, ettei paistoaika ole liian pitkä, ja ettei lohi kuivu.

Kuudelle

  • 6 annospalaa lohifileetä
  • 1 sitruuna viipaleina
  • persiljasilppua
  • suolaa ja mustapippuria

Kastike

  • 3 salottisipulia silppuna
  • 2 rkl punanviinietikkaa
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 dl kermaa
  • 75 g voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mausta lohipalat, pane ne uunivuokaan ja peitä voidellulla leivinpaperilla. Paista kypsäksi uunin keskitasolla 15 minuuttia.

2. Keitä kermaa kokoon runsaaseen puoleen.

3. Keitä yhdessä sipulisilppu, viinietikka ja viini toisessa kasarissa, kunnes lähes kaikki neste on imeytynyt.

4. Lisää sipuliseokseen kokoonkeitetty kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Kuumenna kastike, ota kasariliedeltä ja vatkaa voi joukkoon pieninä nokareina. Kaada kastike kalapalojen päälle, koristele sitruunaviipaleilla, jotka on kieritetty persiljasilpussa. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.