Mainos
Mainos

Kun vadelmat kypsyvät, on hauskaa tehdä marjoista erilaisia jälkiruokia. Tämä on myös hyvä jälkiruoka, kun ruokailijoita on monia.

Neljälle

  • 2 kananmunaa
  • ¾ dl kidesokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 liivatelehteä
  • 250 g vadelmia

Koristeluun

  • sitruunamelissaa
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Laita liivatelehdet likoaman kylmään veteen 10 minuutiksi. Erottele munankeltuaiset ja -valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi. Paseeraa vadelmat siivilän läpi.

2. Puristele liivatelehdistä liika vesi pois ja sulata ne kuumassa vesitilkassa. Sekoita sulanut liivate ja vadelmat munavaahtoon. Vatkaa kerma ja kääntele varovaisesti seokseen.

3. Vatkaa valkuaiset niin kovaksi vaahdoksi, että kulhon voi kääntää ylösalaisin ilman että vaahto valuu. Kääntele valkuaisvaahto varoen vadelmaseokseen. Tarjoile isosta kulhosta tai annoskulhoista.

Osallistu keskusteluun

Mainos
Mainos

Lisää reseptejä aiheesta

Mainos
Mainos
Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.