TV-Opas

Viidakkolääkäri kertoo: Näin Selviytyjistä pidetään huolta

Oletko koskaan miettinyt, kuinka Selviytyjät-kilpailijoiden terveys ei reistaile viidakon kuumuudesta ja niukasta ruokamäärästä huolimatta? Tai sitä, mitä tapahtuu, jos jollekin sattuu jotain? Nyt saat vastaukset kysymyksiisi.

Selviytyjät-kilpailijat joutuvat pärjäämään viidakon ankarissa oloissa. Vähäinen ruoka sai Harimau-heimon Heini Pitkäsen lyyhistymään. Lääkäri, turvallisuuspäällikkö ja hoitaja joutuivat tulemaan apuun, ja laittoivat Heinin tiputukseen. Heinin myös vietti yön lääkärin vastaanottotilassa.

Kilpailijat eivät koskaan jää saarelle yksin. Heidän luonaan on aina joko kuvausryhmä päivisin tai vahdit iltaisin ja öisin.

– He kertovat, jos kilpailijoilla on joku ongelma tai hätätilanne. Lisäksi näemme kilpailijoita lähes joka päivä kisojen tai heimoneuvostojen aikana. Silloin kyselemme heidän vointiaan, kertoo yksi tuotantoryhmän lääkäreistä Bregje Cornelisse.

Kerrallaan saarella on kolme lääkäriä, joista yksi on aina päivystysvuorossa. Päivisin ongelmista kerrotaan kuvausryhmälle, joka raportoi siitä eteenpäin radiopuhelimella. Jos yöllä tapahtuu jotain, kilpailijat ilmoittavat asiasta yövartijalle, joka myös raportoi siitä lääkärille. Lääkäri, turvapäällikkö ja hoitajat lähtevät matkaan heti.

Hätätapauksia varten laiturissa on aina vene, joka on valmiina lähtöön siltä varalta, jos jotain sattuu.

– Yleensä pimeällä ei saa ajaa veneellä, mutta hätätapauksissa saa. Sellaista ei onneksi satu usein.

Lääkäri korostaa, että ennen Malesiaan tuloaan kaikki kilpailijat käyvät läpi perusteellisen lääkärintarkastuksen. Saarella kilpailijoiden terveyttä ei enää tarkasteta rutiininomaisesti.

– He ovat terveitä ihmisiä, joten heidän verenpainettaan tai muuta sellaista ei tarvitse joka päivä tarkistaa. Autamme tietenkin, jos he valittavat jostain.

Kilpailijoiden yleisimpiin vaivoihin kuuluvat haavat, ripuli ja heikotus, sillä he eivät syö niin kuin he ovat tottuneet syömään kotimaassaan. Sen vuoksi verensokeri saattaa olla matalalla. Myös hyönteisten, etenkin hiekkakärpästen puremat vaivaavat, sillä ne tulehtuvat helposti.

Haavat paranevat saarella huonosti, sillä kuumuus, kostea ilma, hikoileminen, suolainen merivesi ja bakteerit, joihin eurooppalaiset eivät ole tottuneet, hidastavat paranemista.

Selviytyjät torstaisin ja sunnuntaisin klo 20 MTV3-kanavalla!

Katja Liukkonen/MTV3

Osallistu keskusteluun

comments powered by Disqus

Uusimmat: Selviytyjät Suomi

Uusimmat

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

Sisältää tuotesijoittelua

Osa tämän sivuston sisällöstä on toteutettu yhteistyössä mainostajien kanssa.

Sulje