TV-Opas

Selviytyjät-kilpailijat avautuvat nälän rajuista vaikutuksista

Selviytyjät ovat joutuneet pärjäämään hyvin vähällä ruoalla. Nälkä johti Heinin lyyhistymiseen viidennessä jaksossa. Nyt kilpailijat pohtivat, kuinka paljon he ovat laihtuneet ja millaisia vaikutuksia nälällä on ollut.

Rawa-heimolaiset pohdiskelevat videolla puiden pilkkomisen lomassa, kuinka paljon heidän painonsa on tippunut. Nora Vuoriolla, Janne Ponkolla ja Harri Maunolla on tarkka mielikuva siitä, kuinka monta kiloa he ovat laihtuneet.

Kilpailijat olivat valmistautuneet siihen, että saarella ruokaa ei ole paljon ja paino varmasti putoaa. Nälän vaikutukset kehoon ja mieleen tulivat kuitenkin monelle yllätyksenä.

Harimaulaisetkin kokivat nälän rajut vaikutukset kehoon ja mieleen. Jarkko Kortesoja yllättyi siitä, kuinka heikkoon kuntoon ihminen menee, kun ruokaa ei ole.

– Kroppa meni ihan jumiin, eikä jaksanut enää tehdä mitään. Etukäteen ajattelin, että puuhastelen saarella kaikenlaista, mutta se menikin siihen, että makasimme rannalla. Kyllä se veti kehon ihan nollille, hän kertoo sarjan kuvausten jälkeen.

– Keho kävi varmaan ketoosissa, koska nälkää ei enää muutaman päivän jälkeen tuntenut. Nälän vaikutukset näki sitten siinä, mitä jaksoi tehdä, eikä pääkään enää täysillä pelittänyt. Ajatus ei kulkenut ja ajatukset olivat välillä synkän puolella.

Myös Heini Pitkänen kertoo, ettei ajatus enää kulkenut järkevästi ja jo ennen pyörtymistään hän oli pari päivää heikossa kunnossa. Matalasta verenpaineesta kärsivää kilpailijaa alkaa pyörryttää helposti – Heini lyyhistyikin Selviytyjien viidennessä jaksossa.

– Se johtui siitä, että verensokeri oli niin matalalla ruoanpuutteen vuoksi. Heikotusta kesti pari päivää, enkä jaksanut muuta kuin maata, Heini sanoo.

Kun heimolaisten ei tarvinnut osallistua kilpailuihin tai tehdä muita töitä leirissä, liikkumista ja energian tuhlaamista yritettiin välttää viimeiseen asti.

– Se, että ruoan vähyys vei voimat, ei yllättänyt. Se käsittämätön fyysinen lannistuminen sen sijaan yllätti, Pia Partanen kertoo.

– Oli outoa, että evänsä liikauttaminen vaati kymmenen minuuttia pohdintaa. Vasta sen jälkeen lähdimme pikkuhiljaa tekemään asiaa, jota olimme suunnitelleet tekevämme, hän jatkaa.

Selviytyjät torstaisin ja sunnuntaisin klo 20 MTV3-kanavalla!

Teksti: Katja Liukkonen/MTV3

Osallistu keskusteluun

comments powered by Disqus

Uusimmat: Selviytyjät Suomi

MTV uusimmat

Uusimmat

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

Sisältää tuotesijoittelua

Osa tämän sivuston sisällöstä on toteutettu yhteistyössä mainostajien kanssa.

Sulje