TV-Opas

Selviytyjät: Heini paljastaa dramaattisen käänteen taustat

Selviytyjien viidennessä jaksossa Heini Pitkänen romahti: yhdeksän päivää hyvin pienellä ruokamäärällä oli koitua Heinin kohtaloksi. Nyt Heini kertoo, mistä lyyhistyminen johtui ja mikä sai hänet palaamaan takaisin viidakkoon.

Yhdeksän päivää viidakossa niukalla ruoalla oli käydä Heini Pitkäselle ylivoimaiseksi. Heini lyyhistyi rannalla alhaisen verensokerin vuoksi ja paikalle jouduttiin hälyttämään lääkärit. Heini vietiin pois saarelta tiputukseen, mutta hän palasi takaisin leiriin seuraavana päivänä.

Heini myöntää, että romahtamisensa jälkeen hän mietti jopa luovuttamista.

– Olin silloin niin heikossa hapessa, eikä ajatuskaan kulkenut järkevästi. Ensimmäiset ajatukset olivat, että ei hitto, miten tässä nyt käy, jaksanko oikeasti jatkaa. Kun sain paremman olon ja lisää voimia tipasta, niin oli päivänselvää, että todellakin jatkan. En minä tänne luovuttamaan tullut, Heini kertoo.

Heinin lyyhistyminen ei ollut yhtäkkistä, vaan hän oli omien sanojensa mukaan heikossa kunnossa ja pyörtymäisillään jo pari edellistä päivää.

– Joskus nuorempanakin kärsin matalasta verenpaineesta, eli mua alkaa helposti pyörryttää ja verenpaine laskee liian alas. Tässä mulla oli samantyyppinen olo, mutta se johtui siitä, että verensokeri oli niin alhaalla, eikä ruokaa saanut.

– Jaksoin vain maata. Leirissämme kaikki kuitenkin tekevät paljon ja minusta tuntui, että lusmuilen. Ajattelin, että kaikki pitävät minua turhana, koska en pysty osallistumaan mihinkään.

Heini yritti kantaa kortensa kekoon huonosta olosta huolimatta ja meni esimerkiksi keräämään kookoksia muiden heimolaisten mukana. Pian muut kuitenkin näkivät, kuinka voimaton Heini oli. Yhtäkkiä Heini lyyhistyi ja muut ryntäsivät hänen luokseen auttamaan.

– Mulla oli niin kylmäkin, että tärisin. Olin niin tokkurassa, etten muista tilanteesta oikeastaan mitään. Muistan vain, että paikalle tuli hoitohenkilökuntaa. Minulle laitettiin tippa, mutta koska oli tulossa pimeä eikä tippa ollut ehtinyt olla tarpeeksi pitkään, minut vietiin saarelta pois, Heini muistelee.

Selviytyjät torstaisin ja sunnuntaisin klo 20 MTV3-kanavalla!

Teksti: Katja Liukkonen/MTV3

Osallistu keskusteluun

comments powered by Disqus

Uusimmat: Selviytyjät Suomi

MTV uusimmat

Uusimmat

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

Sisältää tuotesijoittelua

Osa tämän sivuston sisällöstä on toteutettu yhteistyössä mainostajien kanssa.

Sulje