TV-Opas

Isänmaan puolesta

Isänmaan puolesta on tauolla.

Isänmaan puolesta (Homeland) kertoo kahdeksan vuoden sotavankeuden jälkeen kotiin palaavasta merijalkaväen sotilaasta Nicholas Brodysta (Damian Lewis; Taistelutoverit, Life) ja CIA:n toimintaupseerista Carrie Mathisonista (Claire Danes; Niin sanottu elämäni, William Shakespearen Romeo + Julia), joka uskoo al-Qaidan käännyttäneen sotilaan puolelleen. Carrie on vakuuttunut, että Brodyn vapautumiseen johtaneet johtolangat on lavastettu ja kyseessä on al-Qaidan juoni.

Ensimmäisellä kaudella selvisi, että Nicholas Brody (Damian Lewis) oli kuin olikin käännytetty sotilas, joka toimii pahamaineisen terroristin Abu Nazirin ja al-Qaidan pussiin. Asiaa koko ajan epäillyt ja totuuden jäljille päässyt CIA:n toimintaupseeri Carrie Mathison (Claire Danes) ei kuitenkaan koskaan saanut tarvittua todistusaineistoa epäilylleen, vaan hänet leimattiin maaniseksi sekopääksi. Carrien ura CIA:n leivissä on nyt sattuneesta syystä ohi.

Nicholas puolestaan luo uraa politiikassa kongressin jäsenenä, kenenkään aavistamatta hänen todellisia tarkoitusperiään. Kenen asioita Nicholas kongressissa oikeasti ajaakaan? Ja mitä tapahtuisi hänen perheelleen, jos totuus paljastuisi? Nicholaksen vaimon Jessican (Morena Baccarin) silmät alkavat pikkuhiljaa avautua miehensä suhteen.

Kun Yhdysvaltojen ulkopoliittinen tilanne kiristyy Iranin ja Isralielin yhteenottojen vuoksi, joutuvat Carrien entiset työtoverit Saul Berenson (Mandy Patinkin) ja David Esters (David Harewood) turvautumaan tämän apuun. Eräs tärkeä todistaja ei suostu puhumaan kenellekään muulle kuin Carrielle.

Kun tilanne sekä kotimaassa että ulkomailla kiihtyy, Carrien ja Nicholaksen maailmat kohtaavat jälleen. Saako Carrie vihdoin totuuden selville ja maineensa puhdistettua? Entä onnistuuko Nicholas pitämään yllä rooliansa poliittisessa pelissä, jossa hän toimii kummankin osapuolen pelinappulana?

Moninkertaisesti palkittu menestysuutuus

Isänmaan puolesta on palkittu parhaan draamasarjan Golden Globe -palkinnolla ja Claire Danes roolistaan niin ikään Golden Globella. Lisäksi sarja on palkittu useilla muilla palkinnoilla, kuten parhaan draamasarjan Critics' Choice-, WGA- ja Peabody-palkinnoilla. Tämän vuoden Emmy-gaalan suurin yllätys draamasarjojen kategoriassa nähtiin, kun Isänmaan puolesta katkaisi Mad Menin pitkän voittoputken. Isänmaan puolesta nappasi tärkeimmät pääpalkinnot, eli Emmy-pystit parhaasta draamasarjasta, mies- ja naispääosista sekä käsikirjoituksesta.

Uutuusdraaman ovat luoneet Howard Gordon ja Alex Gansa israelilaisen Hatufim-sarjan pohjalta, joka puolestaan on Gideon Raffin käsialaa. Gordon ja Gansa ovat aikaisemmin tuottaneet muun muassa sarjoja 24 ja Salaiset kansiot.

Sarja on Showtimen kaikkien aikojen parhaiten menestynyt uutuusdraama. Ensimmäisen tuotantokauden päätösjakso oli kanavan kaikkien aikojen katsotuin uutuussarjan päätösjakso keräten yli 5 miljoonaa katsojaa. Toinen tuotantokausi on esitetty Yhdysvalloissa syksyllä 2012. Kolmas kausi on työn alla, ja se alkaa MTV3:lla 14. lokakuuta.

(MTV)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

Sisältää tuotesijoittelua

Osa tämän sivuston sisällöstä on toteutettu yhteistyössä mainostajien kanssa.

Sulje