The best ribs ever

Ribsit

Glaseeratut ribsit ovat ehdoton grillikesän herkku. Pieni makeuskaan ei ole raavaassa liharuoassa pahaksi, päin vastoin.

Ribseille:

8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
2 rkl hienonnettua rosmariinia
2 rkl tummaa sokeria
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl cayennenpippuria
mustapippuria myllystä
3–4 kg grillikylkeä
vettä

Glaseeraukseen:

4 dl kuumaa vettä
2 dl balsamiviinietikkaa
1 dl tummaa sokeria

Hienonna valkosipulit ja 1 tl suolaa tahnaksi. Sekoita mukaan rosmariini, sokeri, etikka, pippuri ja 1 rkl suolaa ja 1 tl mustapippuria myllystä. Hiero tahna grillikylkien pintaan tasaisesti, siirrä uuniastiaan ja marinoi kylmässä 12–24 tuntia.

Lämmitä uuni 220-asteiseksi. Laita uuniastiaan pari desilitraa vettä ja peitä tiukasti foliolla. Paahda kaksi tuntia uunissa.

Kun lihat ovat kypsiä, tee glaseerauskastike. Kaada lihoista valunut neste kattilaan ja lisää 4 dl kuumaa vettä, balsamiviinietikka ja tumma sokeri. Keittele kasaan, kunnes jäljellä on noin 2 dl kastiketta. Anna jäähtyä, siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi ja kuori pois pinnalle jähmettynyt rasva.

Lämmitä grilli kuumaksi ja voitele kyljet kauttaaltaan huolellisesti glaseerauskastikkeella molemmin puolin. Grillaile kuumassa grillissä jatkuvasti käännellen, kunnes liha on kuumaa ja pinta alkaa tummua. Voitele glaaserauskastikkeella ja tarjoa.

Jotain meni pieleen, pahoittelemme. Koita hetken päästä uudelleen.

  • Kommentointi vaatii toimiakseen JavaScriptin
Näytä kerralla: kommenttia

Kirjoita kommentti 

Kommentit

Kirjoita kommentti

Kirjoittaja hyväksyy kommentointiosion kirjoittamisen säännöt sekä sitoutuu lisäksi noudattamaan MTV Oy:n sähköisten palvelujen yleisiä käyttöehtoja.

Yhteystiedot
Kommentti
Toiminnot


Chez Jouni
Ohjelma on päättynyt


Lähetä palautetta Ohjelman tuottaa Van der Media.