10 vinkkiä ihanaan arkeen

Artikkelin tarjoaa: Serla

10 vinkkiä ihanaan arkeen

.


Miten sinun arkesi sujuu näin syksyllä? Tuntuuko siltä, että aina väsyttää ja kiire vaivaa? Tässä kymmenen vinkkiä, joilla voit tehdä arkisesta elosta entistä ihanampaa.

1. Asenne kohdalleen.

Suu mutrussa kohti synkkenevää syksyä – vai silmät ilosta sirkeinä? Syksy on vuodenajoista paras, koska silloin ei ole liian kuuma eikä kylmä. Vielä ei tarvitse kahlata lumessa ja autokin lähtee liikkeelle ilman esilämmitystä. Pimeys toki lisääntyy, mutta silläkin on puolensa: koti näyttää siistimmältä, kun aurinko ei paljasta kaikkia pölypaikkoja.

2. Löydä arjen pienet ilot.

Kynttilät, kukat ja hyvä ruoka. Siinä vain muutama asia, joilla syksyinen arki maistuu mukavalta. Muista myös musiikki, saunominen ja villasukat. Ja tietysti myös Serla-tuotteet kotiin ja keittiöön!

3. Nauti ulkoilusta.

Pipo päähän ja ulos reippailemaan! Sadeilma tekee hyvää iholle ja virkistää ajatukset.

4. Syö terveellisesti.

Syksyllä kotimaiset juurekset ovat parhaimmillaan. Paahda porkkana- ja lanttukuutioita uunissa Serla-leivinpaperin päällä, lisää salaattiin auringonkukan- ja pellavansiemeniä. Ja muista juoda riittävästi vettä, se on tarpeen muulloinkin kuin kesällä.

10 vinkkiä ihanaan arkeen

Paahda kasviksia Serla-leivinpaperin päällä.


5. Pidä koti järjestyksessä.

Kokoa lehdet siisteiksi pinoiksi ja säilytä kenkiä vaikkapa vanhassa puulaatikossa. Epäjärjestys syntyy yleensä siitä, että tavarat ovat ympäri asuntoa. Sen sijaan esimerkiksi lehtipinot ovat sisustuspiireissä tyylielementtejä.

6. Siivoa vähän joka päivä.

Koti ei ehdi kaaokseen asti sotkuiseksi, kun teet pientä pintasiivousta päivittäin. Pyyhi esimerkiksi tahrat Serla-talouspaperilla kylpyhuoneesta ja keittiöstä heti, kun näet ne.

”Vie mennessäsi, tuo tullessasi.” Tuo äitien ja isoäitien tuttu ohje sisältää oivan viisauden ja auttaa pitämään paikat ojennuksessa.

7. Vietä aikaa perheen kanssa.

Kiireetön yhdessä oleminen vähentää stressiä ja luo yhteenkuuluvuutta. Jos aika ei tunnu riittävän leppoisiin iltapäiviin ja iltoihin, kerro, että asia harmittaa sinua. Jo se, että otat asiat puheeksi, lisää läheisyyttä.

10 vinkkiä ihanaan arkeen

8. Lepää riittävästi.

Nukkuminen on yksi elämän isoja iloja. Ota lyhyet torkut työpäivän jälkeen, jos virtaa ei tunnu muuten riittävän.

9. Nauti kulttuurista.

Aina ei tarvitse lähteä teatteriin tai taidenäyttelyyn, jos tekee mieli kokea jotain arkea ylevämpää. Leiki vaikka patakintaalla nukketeatteria lasten kanssa tai lue hetki hyvää kirjaa, se on arjen taidetta.

10. Haaveile.

Arki on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa. Anna siis ajatusten lentää kiireenkin keskellä, sillä mikään ei rentouta niin kuin pieni haavematka kesken päivää.

Lisää ihanaa arkea www.serla.fi

Artikkelin tarjoaa:

10 vinkkiä ihanaan arkeen

Kaikki Kotosta: www.mtv3.fi/kotoLähetä palautetta Koto-sisällöt tuottaa KOTOliving Oy. Ohjelman nettisivut tuottaa Laura Kokko.