Huovutettu pannunalusta

Huovutettu pannunalusta

Itsekin voi tehdä kauniita lahjoja. Huovutettu pannunalusta miellyttää kokkaavaa ystävää.

Huovutusvillaa
1 l kuumaa vettä
M äntysuopaa 2rkl
H uopapalleroita
N eula, lankaa, muliinilankaa

1. Kasaa huovutusvillaa päällekkäin useampi kerros niin, että villan syyt ovat erisuuntiin. Pohjakerros pystysuunnassa

2. Toinen kerros vaakasuunnassa ja kolmas taas pystysuunnassa. Muista, että huovutusvilla kutistuu voimakkaasti n.30% . Painelemalla villoja kämmenillä voit tarkistaa, että villa on yhtä paksua joka kohdasta.

Huovutettu pannunalusta

3. Kasta villa roiskuttamalla kuumaa mäntysuopavettä sen päälle. Ota käsiin suopaa ja painele ja hankaa villaa kevyesti kämmenillä niin, että villakerrokset alkavat tarttua toisiinsa. Käsien kuuluu liukua villan pinnalla, mutta älä ota liikaa suopaa, ettei vaahtoa kauheasti.

4. Käännä villat ja tee samoin toiselle puolelle. Ensin hyvin kevyesti ja pikkuhiljaa voi hangata huopaa ihan kunnolla, kunhan villa tiivistyy ja alkaa huopumaan. Jos vesi jäähtyy, lisää kuumaa vettä pinnalle.

5. Lopuksi huopaa paiskotaan pöytään ja hinkataan kovaa, jotta huopa tiivistyy mahdollisimman tiiviiksi. Lopuksi huuhtele huopaa vuoronperään kuumalla ja kylmällä ja viimeiseksi kylmällä, jotta kuidut sulkeutuvat. Anna huovan kuivua.

Koristelu

Mittaa ja leikkaa sopivan kokoinen pyörylä pannunalustaksi. Ompele kaksi huopapyörylää kiinni toisiinsa samalla, kun ompelet huopapalloja koristeeksi reunoille. Ompele lopuksi muliinilangalla kaunis reunus harsinpistoilla.

(MTV3)

Jotain meni pieleen, pahoittelemme. Koita hetken päästä uudelleen.

  • Kommentointi vaatii toimiakseen JavaScriptin
Näytä kerralla: kommenttia

Kirjoita kommentti 

Kommentit

Kirjoita kommentti

Kirjoittaja hyväksyy kommentointiosion kirjoittamisen säännöt sekä sitoutuu lisäksi noudattamaan MTV Oy:n sähköisten palvelujen yleisiä käyttöehtoja.

Yhteystiedot
Kommentti
Toiminnot

Kaikki Kotosta: www.mtv3.fi/kotoLähetä palautetta Koto-sisällöt tuottaa KOTOliving Oy. Ohjelman nettisivut tuottaa Laura Kokko.