Näillä eväillä syntyy ihana kesäpiknik

Näillä eväillä syntyy ihana kesäpiknik

Auringon paahtaessa kirkkaana taivaalta on ihana istahtaa puistoon tai rannalle viettämään kuumaa kesäpäivää. Ihanan rentoutumishetken kruunaa eväskoriin mukaan pakatut herkulliset piknik-eväät.

Kesäinen piknik on ihana tapa kuluttaa päivää ja viettää aikaa ystävien kanssa. Eväskoriin kannattaa pakata mukaan hiukopalaa niin suolaisen kuin makeankin nälkään. Eväät kannattaa pakata huolellisesti, jolloin niitä on myös helppo syödä.

Erilaiset patongit ovat oiva valinta piknik-koriin. Herkullisia leipiä voi täyttää moneen makuun. Kokeile vaikkapa täytettyjä tonnikalapatonkeja tai maukkaita pizzapatonkeja. Lapsille puolestaan maistuvat hauskat keihästäjän patongit.

Kalkkuna-briepatongit

Näillä eväillä syntyy ihana kesäpiknik

(4 annosta, à 170 g)
1 pkt (2 kpl) Pirkka esipaistettuja patonkeja

Täyte:
1 rs (150 g) Pirkka ohuen ohutta kalkkunanfileeleikettä
100 g briejuustoa
4 rkl Pirkka mangochutneya
pala (n. 5 cm) kurkkua
salaatinlehtiä
herneenversoja

Paista patongit pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi.

Viillä jäähtyneet patongit päältä auki. Levitä mangochutney halkaisupinnoille. Täytä patongit salaatinlehdillä, kalkkunalla, viipaloidulla briellä ja kurkulla sekä herneenversoilla.

Ihanat suolaiset välipalat

Näillä eväillä syntyy ihana kesäpiknik

Hieman erikoisempia makupaloja piknik-koriin havittelevan nautiskelijan kannattaa kokeilla esimerkiksi parmesaanimuffineja tai maukkaita kasviskiekkoja.

Myös suussa sulavat bagelit ja täytetyt ciabatta-leivät ovat suosittuja suolaisia piknik-eväitä. Kokeile vaikkapa tomaatti-mozzarella-, lohi- tai herkullisia broileribageleita.

Välipalaciabatta

(2 annosta)
1 (300 g) Pirkka ciapatta, esipaistettu
100 g Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl Pirkka punaista pestoa
salaattia esim. tammenlehti, rucola
3 Pirkka sulatejuustoviipaletta
5 viipaletta Pirkka saunapalvikinkkua
1 iso tomaatti
1/2 vihreä paprika
tuoretta basilikaa

Paista ciapatta pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise hieman jäähtynyt leipä pituussuunnassa niin, että puolikkaat jäävät toisiinsa kiinni saranamaisesti. Sekoita tuorejuuston joukkoon pesto ja voitele halkaisupinnat seoksella.

Täytä leipä salaatilla, juustolla, kinkulla ja tomaatti-sekä paprikaviipaleilla. Ripottele täytteiden pinnalle silputtua basilikaa. Paina ciapatta kiinni ja leikkaa veitsellä kahteen osaan.

Makeat herkut piknik-koriin

Näillä eväillä syntyy ihana kesäpiknik

Suolaisen pikkupurtavan lisäksi piknik-koriin voi pakata myös makeampia makupaloja. Jos pakkaat eväiden joukkoon termospullollisen höyryävää kahvia, on raikas rahka-vadelmapitko mainio valinta kyytipojaksi.

Piknikille voi leipoa myös ihanan piiraan tai herkullisia muffineja. Muun muassa kuningatarpiirakka ja pätkismuffinit sopivat loistavasti mukaan kesäiselle eväsretkelle.

Raparperi-vadelmahillopitkot

(2 pitkoa, 1 pitko = n. 30 viipaletta)

3 dl maitoa
30 g hiivaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
1 kananmuna
8-9 dl (n. 550 g) vehnäjauhoja
100 g leivontamargariinia

Täyte:
350 g (3/4 l) raparperia pieninä paloina
3/4 dl sokeria
1 tlk (300 g) Pirkka paistonkestävää vadelmamarmeladia

Voiteluun:
1 kananmuna

Koristeeksi:
m antelilastuja
raesokeria

Pane täytteen raparperikuutiot uunivuokaan. Sekoita sokeri joukkoon. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes raparperit pehmenevät. Siivilöi raparpereista neste ja sekoita palat paistonkestävän vadelmamarmeladin kanssa sakeaksi hilloksi. (Siivilöidyn nesteen voit laimentaa mehuksi.)

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, sokeri, kardemumma, suola ja muna. Alusta taikinaan vehnäjauhot. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä margariini. Taikina saa jäädä löysäksi. Peitä taikinakulho liinalla. Anna kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina pöydälle ja vaivaa sileäksi. Kauli taikina 42 x 42 cm:n kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy pituussuunnassa kahtia. Tasaa reunat taikinapyörällä. Nosta levyt leivinpaperin päälle uunipelleille.

Leikkaa taikinalevyn pitkille sivuille 3 cm:n välein viiltoja. Levitä täytettä molempien taikinalevyjen keskelle. Jätä taikinalevyjen päät kuitenkin tyhjiksi noin 2 cm:n verran, ettei täyte pursua paistettaessa. Kääntele taikinasuikaleet täytteen päälle ristiin, vuorotellen kummaltakin sivulta hiukan alaviistoon. Käännä viimeisten suikaleiden päät siististi pitkon alle.

Kohota pitkot hyvin liinalla peitettynä lämpimässä paikassa. Voitele pitkot munalla. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria.

Paista 200-asteisen uunin alatasolla 15?17 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Hillopitkot voipakastaa.

Lisää erilaisia vinkkejä voit etsiä reseptihausta!

(MTV3)

Jotain meni pieleen, pahoittelemme. Koita hetken päästä uudelleen.

  • Kommentointi vaatii toimiakseen JavaScriptin
Näytä kerralla: kommenttia

Kirjoita kommentti 

Kommentit

Kirjoita kommentti

Kirjoittaja hyväksyy kommentointiosion kirjoittamisen säännöt sekä sitoutuu lisäksi noudattamaan MTV Oy:n sähköisten palvelujen yleisiä käyttöehtoja.

Yhteystiedot
Kommentti
Toiminnot

Mitä tänään syötäisiin?
MTV3-kanavalla joka arkipäivä

Vinkit ja ekstrat

Lähetä palautetta Ohjelman tuottaa Intervisio. Nettisivut tuottaa Laura Kokko.

Sisältää tuotesijoittelua

Osa tämän sivuston sisällöstä on toteutettu yhteistyössä mainostajien kanssa.

Sulje