Esittelyssä Pientä pintaremonttia -suunnittelutiimi

Esittelyssä Pientä pintaremonttia -suunnittelutiimi

Katsojien kestosuosikki Pientä pintaremonttia palaa MTV3-kanavan tiistai-iltoihin tammikuussa 2012. Seitsemännen tuotantokauden aloitusjakso ja hieman uudistunut suunnittelijatiimi nähdään 31.1. klo 20.05 alkaen. Ohjelman juontajana jatkaa Aleksi Sariola.

Aikaisemmilta kausilta tuttu Riia Rauhala palaa kevään jaksoissa suunnittelutyön pariin. Uutena tulokkaana Pientä pintaremonttia -tiimiin liittyy puolestaan sisustussuunnittelija Tomi Kouvola.

Tomi Kouvola

Esittelyssä Pientä pintaremonttia -suunnittelutiimi

Olen ammatiltani sisustussuunnittelija ja muotoilija. Muotoilijan töitä olen viime aikoina tehnyt lähinnä Adea Oy:lle sohvakalusteiden muodossa. Teollisen muotoilijan koulutuksen aikana Lapin yliopistossa minua alkoi kiinnostaa sisustussuunnittelu ja pääsinkin sitä opiskelemaan Italiaan Politecnico di Milanoon. Sillä tiellä olen edelleen.

Olen ollut osakkaana turkulaisessa Sisustuksen Koodi sisustusliikkeessä jo vuosia ja sieltä käsin tehnyt suunnittelutyötä, sisäänostoja ja ennen kaikkea pysynyt päivittäin ajan hermolla kuluttajien tarpeista ja kiinnostuksenkohteista. MTV3 kanavalla olen ollut sisustussuunnittelijana T.I.L.A-ohjelmassa.

Kotien suunnittelun lisäksi olen viime aikoina innostunut julkisemmistakin töistä. Viimeisiä tällaisia töitäni ovat mm. Sokos Wiklundin W-viinibaari Turussa ja Rinta-Joupin ostotoimisto Helsingissä. Tyylini on kestävää, näyttävää ja toivottavasti visuaalisia elämyksiä antavaa.

Pientä Pintaremonttia -ohjelman koen itselleni uudeksi haasteeksi. Ohjelman tiukka aikataulu, budjetit ja nopeat stailaukset ovat itselleni asioita, jotka laittavat minuun taatusti liikettä ja opettavat taas lisää tästä työstä. Haaste on otettu vastaan!

Niina Ahonen

Esittelyssä Pientä pintaremonttia -suunnittelutiimi

Olen 33-vuotias äiti, vaimo, yrittäjä ja stailaaja. Näiden roolien yhtäaikainen pyörittäminen vaatii todellista suunnittelukykyä ja visiota. Arki on siis melkoista vauhdin hurmaa!

Sisustusala vei minut mukanaan 8 vuotta sitten, jolloin stailaus "ilmiönä" rantautui Suomeen. Varsinaisia stailaukseen erikoistuneita yrityksiä oli tuolloin vain muutamia ja ala oli kaikille uusi. Silloinen elämäntilanne ja halu toteuttaa yksi unelmista mahdollisti oman stailausyrityksen perustamisen ja kokopäivätyön sisustamisen parissa.

Tällä hetkellä työhöni kuuluu stailaukset rakennusfirmoille sekä yksityisiin koteihin. Lisäksi teemme yrityksessäni myös sisutussuunnittelua. Stailaus on työnä nopeatempoista ja siksi palkitsevaa. Ideat siitä, miten tilasta saadaan parhaat puolet esiin on synnyttävä nopeasti ja käytettävä tyyli muuttuu aina kohteen mukaan. Paras kiitos on tyytyväinen asiakas ja toivottu lopputulos.

Oma sisutustyylini on vaihteleva, sen mukaan mitä ihanaa satun työssäni milloinkin näkemään. Omassa kodissani haluan kuitenkin, että tavaroilla on tarinansa ja yleisväritys olisi levollinen.

Iisa Strand

Esittelyssä Pientä pintaremonttia -suunnittelutiimi

Olen helsinkiläinen sisustaja ja toimittaja. Kynän lisäksi kädessä pysyvät viivoitin, mittanauha sekä sisustuslehdet. Remonttien suunnittelu samoin kuin sisustussuunnittelu ovat intohimojani. Niissä tuulissa on syntynyt monen monta huushollia, omaksi kodiksi ja muiden asuttaviksi.

Ala on haastava: on oltava selvillä uutuuksista, materiaaleista ja niiden käyttäytymisestä ja käyttömahdollisuuksista. Parhaat putiikit, luotettavat ja asiansa osaavat tekijät, aikataulut, normit – kelkasta kellahtaa äkkiä, jollei seuraa aikaa.

Lähtökohtaisesti ei ole sellaista kotia tai tilaa, etten hahmottelisi sinne päässäni uutta sisustusta. En aina välttämättä parempaa, mutta erilaisen: tuonkin olisi voinut tehdä toisin ja kolmannellakin tavalla. Ajatusleikkiä.

Koti on minulle pyhä paikka, ja sen täytyy myös näyttää siltä: värit, valaistus ja mööpelit, ihan kaikki, komppaavat toisiaan ja muodostavat yhdessä harmonisen, tasapainoisen kokonaisuuden. Mikään elementti ei rellestä muiden kustannuksella. Ja tuoreita kukkia täytyy aina olla!

Omin tyylini on yksinkertaisen runsas, klassinen, kenties hitusen hienostunut, eihän elämässä voi olla koskaan liikaa arjen luksusta. Estetiikan rakkaus leimataan usein turhamaisuudeksi tai jopa silkaksi elitismiksi. Mielestäni se on kuitenkin elämän ihanaa sokeria, miksei sen suolakin. Mottoni on, että hyvällä maulla saa enemmän aikaan kuin isolla rahalla. Yhdistettynä ne ovatkin sitten ylivoimainen kombinaatio.

Nukun pitkiä ja levollisia öitä, mutta silloin tällöin uniani tummentavat mm. kylmät ja umpimieliset muovihuonekalut, räsymatot (eletään 2000-luvulla!), tekokukat, pastellivärit sekä epäsiistit ja tunkkaiset kodit. Sisustus- ja remonttibudjetissa yläraja häilyy jossain avaruudessa, mutta siisteys on halpaa lystiä.

Riia Rauhala

Esittelyssä Pientä pintaremonttia -suunnittelutiimi

Olen muotoilija, sisustussuunnittelija ja yrittäjä. Perheeseeni kuuluvat ihana mieheni Janne sekä valloittavat tyttäremme Rianne ja Frida.Nautin kaikesta kauniista ja rauhoittavasta sekä mietiskelystä ja nautiskelusta. Rauhoitun parhaiten luonnossa, esimerkiksi meren rannalla.

Parhaimmat sisustusideani kumpuavat yleensä juuri luonnosta sekä puhuttelevista arkkitehtuurisista yksityiskohdista. Jo molemmat raskausajat, mutta myös pienet tyttäreni ovat vaikuttaneet minuun suunnittelijana eniten tunnepuolella. Pyrin luomaan sisustuksella harmonista ja ajatonta tunnelmaa.

Jokainen projekti on yksilöllinen, mutta kaikkia suunnitelmia yhdistää avoin vuorovaikutus asiakkaan ja tilan kanssa. Toimiva sisustuskokonaisuus saa alkunsa asiakkaan toiveista ja mieltymyksistä, joita maustan uusilla ja innovatiivisilla ideoilla sekä rohkeilla ehdotuksilla ja näkemyksillä. Työstän projekteja mielessäni jatkuvasti. Sopivan kalusteen, sisustusesineen, idean tai tekstiilin vastaan tullessa, sijoitan niitä suunnitelmiini. Sisustamisesta on vaikea olla erossa vapaa-aikanakaan.

Olen valmistunut keväällä 2007 muotoilijaksi (amk). Opiskeluaikoinani sain oppia monilta eri osa-alueilta taideopintojen ollen yksi mieluisimmista perusopinnoista. Syksyllä 2010 aloitin opinnot Aalto-yliopistossa Taideteollisessa Korkeakoulussa luovan talouden ja johtamisen maisteriohjelmassa.

Työkokemusta olen kartuttanut syyskuusta 2010 lähtien omassa yrityksessäni ja kouluttajana Sataedun Satakunnan aikuiskoulutuskeskuksessa, sitä ennen olen toiminut sisustussuunnittelijana muun muassa Decolino Ky:ssä vetäen Decolinon sisustussuunnittelutoimistoa Porissa. Siellä työskennellessä toteutin sisustussuunnitelmia niin yksityisiin kuin julkisiinkin tiloihin. Ratia Brand Co Oy:ssä työskennellessä sain kokemusta niin tuote- kuin sisustussuunnittelustakin, talon pienoismallin rakentamisesta, kuvausapulaisena toimimisesta sekä näyttelyn pystyttämisestä. Arkkitehtitoimisto S. Karjalainen Oy:ssä sain loistavaa kokemusta ison julkisen tilan kalustesuunnittelusta ja kerrostaloasuntojen värityssuunnittelusta. Kansainvälisen kulttuuritapahtuma Pori Jazzin palveluksessa toimimisen myötä minulla on usean vuoden kokemus esiintymislavojen ja -tilojen somistamisesta.

Olen kiitollinen ja onnellinen tehdyistä mielenkiintoisista projekteista erilaisten ihmisten ja tilojen kanssa sekä minulle vuosien varrella tapahtuneista rakkaista asioista. Toivon, että saan tulevaisuudessakin tehdä ja kokea asioita, jotka tekevät minusta yhä onnellisemman ihmisen, naisen, vaimon, äidin ja sisustajan, joka suunnittelee kullekin asiakkaalleen maailman parhaan paikan asua ja työskennellä.

Tavataan tulevissa jaksoissa ja toivottavasti myös yhteisten sisustusprojektien merkeissä!

Siru Tuomisto

Esittelyssä Pientä pintaremonttia -suunnittelutiimi

Jo lapsena rakastin remonttihommia, kuljin isäni perässään oma vasara haalareissani roikkuen. Rakensimme oman talomme Lappeenrantaan, kun olin yhdeksänvuotias. Sain valita omat tapettini jo silloin. Pidin jo nuorena pohjapiirrustusten piirtämisestä ja huoneeni tyylin muuttamisesta, joten uran valinta oli erittäin helppoa. Intohimoni on suunnittelu! Edelleen oloni on kotoinen työmaalla, missä tuoksuu sahattu puu ja seinät ovat vielä kokoamatta.

Lähdin Amerikkaan vuonna 1993 au pairiksi ja vuodet vain vierivät. New Yorkista muutin Los Angelesiin ja pääsin Paramountin studioille suunnittelemaan tv-ohjelmien ja elokuvien lavastuksia. Tämä herätti minussa halun saada enemmän tietoa suunnittelusta, päätin saada virallisen koulutuksen.

Opinahjoni UCLA Extensions oli parhaiten ansioituneita kouluja, valmistuin sieltä 2004. Pääaineeni oli Architectural and Interior Design program. Valmistumiseni jälkeen sain upeita mahdollisuuksia tehdä töitä Los Angelesin parhaimpien suunnittelijoiden kuten Ergo Design Worksin ja Kelly Wearstler kanssa.

Ensimmäinen projektini oli 3 600 neliön poikamiesboksi, siinä vastavalmistunut oppi, miten isot projektit hoidetaan vaativien asiakkaiden kanssa ja miten suunnitelmaa lähdetään toteuttamaan. Samankaltaiset asiakkaat jatkuivat siitä eteenpäin.

2005 avasin oman toimistoni ja jatkoin freelancerina töitä ystävieni kanssa. Projektit olivat todella mielenkiintoisia ja haastavia, niin sen arvoisia!

Suunnitellessani Los Angelesissa huomasin kehuvani Suomea koko ajan, mutta olin jo unohtanut osan suomalaisuuttani. Kesällä 2007 päätin muuttaa takaisin Suomeen. Halusin oppia tuntemaan suomalaisuutta ja ottamaan kotimaani antimet takaisin itseeni.

Inspiraationi voi kasvaa mistä vain, rakastan suunnitella ja kehittää uusia ulottuvuuksia. Iloa minulle tuo, kun saan antaa ihmisille heidän elinympäristöönsä jotain mikä herättää heissä positiivisia tunteita.

Lasse Räihä

Esittelyssä Pientä pintaremonttia -suunnittelutiimi

Olen 33-vuotias isä, sisustusarkkitehti sekä kaikkien alojen sekatyömies. Perheeseeni kuuluu, ihanan vaimoni sisustusarkkitehti Päivi Räihän lisäksi kolme lasta, koulun syksyllä aloittanut Rasmus, leikkikouluikäiset Ia ja Daniel.

Perhe-elämä on vilkasta ja tapahtumarikasta, yksikään päivä ei ole toisenlainen. Asumme Espoon Viherlaaksossa. Koti on nyt kolmatta vuotta remontissa. Kaikkihan pitää tehdä itse, vaikkei aikaa olekaan.

Työkseni teen yhdeksättä vuotta yhteistyötä Pirkko-Liisan Topeliuksen kanssa. Yhteistyömme on alusta saakka ollut innostavaa ja hedelmällistä. Olen päässyt suoraan koulunpenkiltä tekemään merkittäviä julkisia kohteita, hotelleja, ravintoloita ja kahviloita. Vuoden 2005 jälkeen meillä on ollut yhteinen yritys, jonka puitteissa osa projekteista on toteutettu.

Yllä olevan lisäksi toimin toimistolla ja kotikonttorissa tietotukihenkilönä, olen useiden kotiremonttien myötä erikoistunut seinien tasoitukseen ja maalaamiseen täysin sileäksi ja tasaiseksi, galleriakokemuksen (noin 80 näyttelyä) ansiosta olen oppinut ripustamaan taidetta ja olen monelle ihmiselle liikkuva rakennus- ja muiden materiaalien kävelevä kirjasto ja tietopankki.

Harrastan kaiuttimien rakentelua, musiikin analyyttistä kuuntelua (minussa asuu pieni hifisti...), pyöräilen töihin ja korjaan leluja, sähkölaitteita, autoa, melkein mitä vaan mikä rikkoutuneena eteen tulee.

Kouluaikana erikoistuin metallisorvin käyttäjänä, osaan hitsata ja käyttää kaikkia puuntyöstökoneita. Jos vastaan tulee sellainen asia, jota en osaa tai tunne, yritän mielellään oppia osaamaan.

Tea-Mariia Pyykönen

Esittelyssä Pientä pintaremonttia -suunnittelutiimi

Nuorekkaasta 29-vuoden iästäni huolimatta, olen ehtinyt työskennellä laajalti sisustusalalla. Valmistuttuani Muotoiluinstituutista 2007 työllistyin heti projektiassistentiksi sisustusalalle. Töitteni lisäksi kävin vuoden verran jatkokoulutuksessa syventämässä opintojani ja kasvamassa ikää.

Opiskellessani itsetuntoni karttuivat ja omat siivet alkoivat kantaa. Kolmisen vuotta sitten päätin perustaa oman yritykseni, Sisustus Linnen. Tällä hetkellä pidän pystyssä omaa sisustussuunnittelutoimistoani Punavuoressa jakaen työhuoneen kolleegani Maarit Hiltusen kanssa.

Sisustus Linne-yritykseni on minulle kuin oma lapsi ja pitkä aikaisen haaveni toteutuma. Isäni on ollut aina yrittäjä, ja oman yrityksen omistaminen onkin ollut suuri haave pikku tytöstä asti. Rakastan sisustussuunnittelijan työtäni ja saan toteuttaa itseäni joka päivä. Pääsen myös päivittäin tutustumaan uusin mielenkiintoisiin persooniin. Lienee sanomattakin selvää, että iso osa mielenkiintoisimmista työtuttavuuksista asiakkaiden lisäksi löytyy Pientä Pintaremonttia tiimistä.

Suunnittelijana minulle tärkeintä on asiakkaan näkökulman omaksuminen, enkä koskaan suunnittele tiloja sokeasti omien mieltymysteni mukaisesti.Koti on asiakkaalle niin henkilökohtainen asia, että sitä pitää arvostaa ja tehdä aina juurikin kyseessä olevan asiakkaan näköinen kokonaisuus.

Suunnitelmissani estetiikka ja toimivuus kulkevat käsikädessä. Uskon, että kaunis koti parantaa asukkaan elämänlaatua. Kun kaikelle on oma paikkansa ja materiaalit ovat laadukkaita, helpottuu arki huomattavasti esimerkiksi ylläpidon ja siivouksen kannalta.

Innoittajinani toimivat ihanat ulkomaanmatkat sekä kaikki kaunis mitä ympärilläni näen. Seuraan myös tarkasti sisustusalan ohjelmia ja lehtiä ja yritän oppia jotakin uutta alan muilta ammattilaisilta. Ammattilaisista ykkös- idolini on ehdottomasti Kelly Hoppen.Suurena inspiraationa kotien sisustuksessa pidän myös kauniita hotelleja ja ravintoloita joissa matkoillani vierailen. Ykkösenä mielessäni jo pitkään on pysynyt 987-Barcelona hotelli Barcelonassa, josta usein ammennan inspiraatiota. Hotellissa eri tyylit kohtaavat ajoittain hyvin rohkeallakin tavalla.

Uskon, että tällä alalla ammattitaito on alati kehittyvä, ja sen eteen pitää tehdä töitä. Myös silmät on pidettävä aina auki. Seuraava inspiraatio voi löytyä vaikka Jugend portista, tai kauniista auringon laskusta. Suunnittelijan pitää pysyä jatkuvasti perillä uusimmista suuntauksista, trendeistä, säädöksistä ja kehityksestä. Sisustussuunnittelijan ei parane jäädä laakereille lepäilemään.

Rakastan erilaisten tyylien reipastakin yhdistelyä ja hintaluokkien sekoittelua, mutta rauhoitan suunnitelman ehyeksi kokonaisuudeksi tasapainoisella, tiukallakin värityksellä. Jopa valkoinen sisustus saa uudenlaista mielenkiintoa, kun siinä yhdistetään uutta ja vanhaa jännitteitä luoden. Mutta ei värejäkään kannata pelätä. Hyvä suunnittelija osaa toteuttaa kaikenlaisia tyylejä kauniisti.

Jaana Mertama

Esittelyssä Pientä pintaremonttia -suunnittelutiimi

Minulla on kolmenkymmenen vuoden kokemus eri visuaalisilta aloilta. Opiskeltuani 2000 luvun alussa Sisustussuunnittelijaksi, huomasin miten paljon tietoa ja taitoa on kertynyt jo aikaisemmasta työurastani.

Olin tehnyt töitä niin elokuva puvustajana kuin MTV3:n mainostuotannon monipuolisissa tehtävissä. Pitkän työurani tein Yleisradion palveluksessa naamioitsijana.

Tv-elokuvien ja ohjelmien erilaiset miljööt, näyttelijöiden ja esiintyjille luodut karaktäärit loivat hyvän pohjan erilaisten aikakausien ja tyylisuuntien maailmoihin.

Kohtaamiset persoonallisten ihmisten kanssa 20 vuoden aikana antoivat minulle hyvän koulun asiakaspalveluun ja ihmisten kohtaamiseen.

Nykyisessä ammatissani sisustussuunnittelijana toistuvat samat tärkeät asiat kuin aiemminkin, valo, värit ja muoto.

Kotien sisustuksissa lähtökohtanani ovat asukkaat, heidän toiveensa ja tarpeensa. Lähtökohtia suunnittelulleni ovat käytännöllisyys, toimivuus, esteettiset ja ekologiset arvot. Haluan luoda ihmisten koteihin iloa ja valoa, värejä unohtamatta.

Olen sisustussuunnittelijana mukana myös yritysten organisaatioiden Imago-kehityshankkeissa. Hanke alkaa yrityksen strategisesta valinnasta ja käsittää kaikki imagoon vaikuttavat osatekijät.

Suunnittelijan työni ohella kirjoitan myös artikkeleita eri lifestyle-lehdille kodeista. Näissä lehtiartikkeleissani sisustus on usein asukkaansa näköinen.

Suunnittelutyössäni haluan lähteä myös tästä näkökulmasta, että koti tai yritys on asiakkaani näköinen.

Maarit Hiltunen

Esittelyssä Pientä pintaremonttia -suunnittelutiimi

Olen opiskellut sisustusarkkitehdiksi Taideteollisessa korkeakoulussa. Opintoihini kuului niin tilasuunnittelu kuin kalustemuotoilukin. Olen halunnut pitää työskentelysektorini mahdollisemman laaja-alaisena - suunnittelen yksityisiä ja julkisia tiloja sekä kalusteita teolliseen tuotantoon – näin saan toteuttaa kiinnostuksen kohteitani niin suuressa kuin pienessäkin mittakaavassa. Koen erilaisten suunnittelutehtävien pitävän minut hereillä ja ruokkivan luovuuttani.

Tilan ja kalusteiden suunnittelussa esteettisyys ja käytännöllisyys on haasteellinen ja mielenkiintoinen yhdistelmä, koska käytännöllisen ei saa olla tylsää!

Tilojen suunnittelulla on tavoitteena luoda ympäristöjä, joissa ihmisillä on hyvä olla ja elää tasapainoisina.

Kotien suunnittelussa lähtökohtanani on asiakkaan toiveet ja tarpeet. Tavoitteenani onkin, että suunnitelman toteutuksen jälkeen asiakkaani tuntee asuvansa omassa unelmakodissaan.

Tilasuunnittelussa on tärkeää myös rakennuksen arkkitehtuurin kunnioittaminen, mikä ei kuitenkaan estä radikaalienkin ideoiden toteuttamista, siihen vain tarvitaan asiansa osaavaa ammattilaista.

Tilojen suunnittelussa on monia tärkeitä elementtejä. Kokonaisuuden luomiseen tarvitaan tilojen ja kalusteiden sommittelua, erilaisten materiaalien – niin pehmeiden kuin kovienkin - tuntemusta, valaistuksen sekä värimaailmojen yhteensovittamista. Olen onnellinen siitä, että voin tehdä työtä näiden asioiden parissa.

Jotain meni pieleen, pahoittelemme. Koita hetken päästä uudelleen.

  • Kommentointi vaatii toimiakseen JavaScriptin
Näytä kerralla: kommenttia

Kirjoita kommentti 

Kommentit

Kirjoita kommentti

Kirjoittaja hyväksyy kommentointiosion kirjoittamisen säännöt sekä sitoutuu lisäksi noudattamaan MTV Oy:n sähköisten palvelujen yleisiä käyttöehtoja.

Yhteystiedot
Kommentti
Toiminnot

Pientä pintaremonttia
arkisto.


Lähetä palautetta Tuotantoyhtiö: Nordisk Film TV.

Sisältää tuotesijoittelua

Osa tämän sivuston sisällöstä on toteutettu yhteistyössä mainostajien kanssa.

Sulje