5. Borsch-keitto

5. Borsch-keitto

Sapuskaa, harashoo! – >Borsh-keitto


Ville Haapasalo ja Martti Suosalo valmistavat ukrainalaista Borsch-keittoa.

2 sipulia
200 g savustettua läskiä
noin 10 kpl punajuuria
½ dl etikkaa
sokeria
suolaa
vettä
400 g sianlihaa
porkkanaa
juuriselleriä
palsternakkaa
rypsiöljyä
inkivääriä
piparjuurta
pippuri
piparjuuritahnaa
tomaattimurskaa
häränhäntää
sianniskaa
lehmän lapaa
tuoretta korianteria
oliiviöljyä
5 perunaa
1 sitruuna
korianteria
valkopippuria
punaista paprikamaustetta
iso punainen chili
kevätsipuli
tillinippu
persiljanippu
kokonaisia mustia pippureita
100 g sokeria
150 g vodkaa

Esivalmistelut:

Valmista lihaliemi; kaada kattilaan n. 1 litra vettä kiehumaan ja lisää sinne häränhäntää, sianniskaa ja lehmänlapaa.

Valmista punajuurille marinadi; laita kulhoon vettä, ½ dl etikkaa, sokeria ja suolaa maun mukaan. Laita 10 kpl kuorittuja pilkottuja punajuuria liemeen kolmeksi tunniksi marinoitumaan.

Valmistelut:

Kuori ja pilko yksi sipuli. Pilko savustettu possun läski. Laita läski ja sipuli paistumaan keittokattilaan.

Kuori ja pilko pieneksi porkkanaa 250g verran, juuriselleriä 400g verran ja palsternakkaa 150g verran.

Leikkaa liha melko isoiksi paloiksi. Lisää öljyä noin 1 dl kattilaan ja sekoita mukaan porkkanat, sellerin ja palsternakka. Kuori ja raasta suoraan kattilaan pienet palat inkivääriä ja piparjuurta. Lisää punajuurimarinadiin reilu ripaus pippuria. Lisää kattilaan valmista piparjuuritahnaa reilu 1tl.

Kaada punajuurien marinadiliemi pois ja lisää punajuuret keittoon. Lisää valmista tomaattimurskaa n. 200g kattilaan. Erottele lihat pois lihaliemestä ja kaada liemi kattilaan. Kiehauta keitto.

Valmista kastike, kuori ja raasta piparjuurta 220g ja laita kulhoon. Pilko nippu korianteria 72g ja sekoita ne kulhoon. Lisää reilusti pippuria ja n.1,5 dl oliiviöljyä. Sekoita hyvin ja jätä maustumaan.

5. Borsch-keitto

Sapuskaa, harashoo! – >Borsh-keitto


Kuori ja pilko 5 perunaa melko isoiksi paloiksi. Pyöräytä palat suolassa ja lisää keittoon. Halkaise sitruuna ja purista sen mehu keittoon. Anna valmistua n.20 minuuttia.

Hakkaa noin 1 tl korianteria pieneksi veitsen kyljellä ja lisää kattilaan. Lisää kattilaan valkopippuria, paprikaa maun mukaan ja ripaus suolaa. Poista punaisesta chilistä siemenet, pilko pieneksi ja lisää kattilaan.

Keitto saa kiehua siihen asti, että perunat kypsyy.

Kuori ja pilko yksi sipuli ja pyörittele silppu suolassa. Laita tarjoiluastiaan. Pilko kevätsipuli ja laita tarjoiluastiaan.

Puristele tillinippua ja persiljanippua, että mehu lähtee irti ja pilko sitten pieneksi ja lisää ne kattilaan. Murskaa 19 kpl mustaa pippuria veitsen kyljellä ja lisää keittoon. Anna hautua.

Maista suola. Lisää keittoon n.100 g sokeria ja 150 g vodkaa. Tämän jälkeen keitto ei saa enää kiehahtaa.

Ruoka on valmista!

Tarjolla oli:

Borsch-keittoa
piparjuuri-korianteri -sekoitus öljyssä
smetanaa
sipulia
kevätsipulia
leipää

Jotain meni pieleen, pahoittelemme. Koita hetken päästä uudelleen.

  • Kommentointi vaatii toimiakseen JavaScriptin
Näytä kerralla: kommenttia

Kirjoita kommentti 

Kommentit

Kirjoita kommentti

Kirjoittaja hyväksyy kommentointiosion kirjoittamisen säännöt sekä sitoutuu lisäksi noudattamaan MTV Oy:n sähköisten palvelujen yleisiä käyttöehtoja.

Yhteystiedot
Kommentti
Toiminnot


Sapuskaa, harashoo!
Sarja on tauolla.


Lähetä palautetta Ohjelman tuottaa Aito Media. Ohjelman nettisivut tuottaa Mia Stenroos.
Tekstien tai kuvien kopiointi MTV3 Internetin sivuilta on ehdottomasti kielletty.