Kadonneen jäljillä: Mitä edellisten kausien etsijöille kuuluu?

16.05.2012 08:00
Kadonneen jäljillä: Mitä edellisten kausien etsijöille kuuluu?

Kadonneen jäljillä


Kadonneen jäljellä -sarjassa on nähty jo kolmen tuotantokauden verran, kuinka rohkeat etsijät ovat löytäneet kadonneita läheisiään. Mitä heille nyt kuuluu? Neljä edellisiltä tuotantokausilta tuttua henkilöä kertovat, kuinka tilanteet ovat kehittyneet kuvausten jälkeen.

Kadonneen jäljillä -sarjan toisella tuotantokaudella koettiin ilon hetkiä, kun Pentti Vittaniemi löysi vanhan isänsä Itävallasta. Isä ja poika saivat mahdollisuuden tutustua toisiinsa, ennen kuin isä menehtyi huhtikuussa 2012.

Pentti on todella tyytyväinen, että osallistui Kadonneen jäljillä -ohjelmaan. Asia konkretisoitui entisestään, kun isä menehtyi hieman yllättäen noin kuukausi sitten.

– Oli todella mahtavaa, että sain tietää, kuka isäni on.

Itävallasta löytynyt isä ja Pentti-poika ehtivät nähdä useamman kerran ennen kuin hän menehtyi. Yli 90-vuotias isä ehti käydä jopa Suomessakin. Hän oli asunut vierailun ajan Pentin velipuolen kanssa Pentin luona.

Kadonneen jäljillä: Mitä edellisten kausien etsijöille kuuluu?

Kadonneen jäljillä: Pentti ja isä.


– Kävin Itävallassa kolme kertaa, ja isä kävi Suomessa veljeni kanssa. He olivat kokonaisen viikon luonani.

Pentti kertoo, että lisäksi he pitivät yhteyttä netin välityksellä, ja miehen piti lähteä isän syntymäpäiville helmikuussa, mutta vierailu kariutui aikataulusyistä.

Pentin isä nukkui pois huhtikuun toinen päivä. Hän oli ollut vielä edellisen viikon lauantaina Kasthaussa virkeänä pelaamassa korttia ja pitämässä hauskaa. Pentin isä oli kaatunut kotona ja soittanut vielä itse ambulanssinkin, mutta vanhuudesta johtuen hän ei ollut kestänyt kaatumista. Isä oli menehtynyt maanantain vastaisena yönä.

– Kun kuulin asiasta, ajattelin, että hän kuoli suorilta jaloilta, Pentti muistelee kuultuaan uutisen.

Pentti oli onnellinen kuullessaan, että velipoika oli ollut isän luona koko ajan ja jutellut siihen asti, kun hän oli kuollut. Vaikka isä nukkui pois, Pentti aikoo mennä Itävaltaan kesällä. Miehellä on suunnitteilla jopa muuttaa sinne.

– Itävalta on todella kaunis maa. Silloin kun menimme kuvaamaan sarjaa, se oli kuin olisi mennyt kotiin.

Seppo muutti Espanjaan

Kadonneen jäljillä: Mitä edellisten kausien etsijöille kuuluu?

Kadonneen jäljillä: Seppo siskontyttöjensä kanssa.


Kadonneen jäljillä -sarjan toisella tuotantokaudella nähtiin Seppo Moisio, joka lähti Espanjaan Madridiin etsimään siskoansa Kristiinaa. Madridissa vedettiin vesiperä, mutta Mallorcalta löytyivät Sepon siskontytöt Nina Sarita ja Maria Kristiina perheineen sekä tyttöjen isä, Kristiinan entinen mies. Hekään eivät tienneet Kristiinasta mitään. Puoli vuotta kuvausten jälkeen heinäkuun lopulla Sepon puhelin soi. Numero ei ollut tuttu, vaikka hän olikin ollut Espanjaan yhteyksissä. Puhelu tuli Madridin lähetystöstä ja uutiset olivat iloisia: Sepon sisko oli löytynyt.

Seppo ei ole vielä tavannut siskoaan, mutta mies ei ole luovuttanut vielä. Sepon on tarkoitus mennä tapaamaan Madridissa asuvaa siskoa heti, kun aikatauluun sopii. Suomen kylmiä säitä karkuun lähtenyt Seppo kertoo, että hän ei ole voinut tavata siskoaan tämän huonon kunnon vuoksi.

– Olemme olleet yhteydessä, mutta hän on kovin sairas. Hänellä on muun muassa diabetes, mutta en viitsi yksilöidä syitä sen enempää. Hän vaikenee myös syistä, miksi sisko katosi aikoinaan.

Sepolle itselleen kuuluu hyvää. Hän muutti Málagaan Andaluciaan puoli vuotta sitten. Miehen omien sanojen mukaan Suomessa ei ollut oikein mitään, mikä olisi pidätellyt häntä. Espanjan auringosta energiaa ja mielialankohotusta saava Seppo työskentelee viihdealalla.

– Näyttelen ja soitan parissakin bändissä. Täällä on ollut parempi meininki noissa hommissa.

Zac pohtii matkaa Uuteen-Seelantiin

Kadonneen jäljillä: Mitä edellisten kausien etsijöille kuuluu?

Kadonneen jäljillä: Oikealla Zac, vasemmalla veli Matthew.


Kadonneen jäljillä -sarjan toisella tuotantokaudella tavattiin australialainen Zac Thompson-Davies, joka lähti tutkimaan sukujuuriaan Englantiin. Zac lähti etsimään tietoa isänsä suvusta ja kohtasi matkansa aikana huippuyllätyksen: hänellä on saarivaltiossa velipuoli! Lisäksi Zacille selvisi, että hänellä on Uudessa-Seelannissa sisko- ja velipuoli. Matkan aikana Zac tapasi englantilaisia sukulaisiaan ja Matthew-veljensä.

Zac kertoo, että ei ole vieraillut Englannissa matkansa jälkeen.

– Olen lähettänyt Matthew'n kanssa sähköpostia, mutta viime aikoina emme ole juurikaan kommunikoineet, Zac sanoo.

Zac toteaa, että ei ole juurikaan ollut yhteydessä muihinkaan löytyneisiin sukulaisiin, vaan on asia on jäänyt hautumaan. Hän ei ole ottanut vielä yhteyttä myöskään Uudessa-Seelannissa asuviin sisaruksiinsa.

– Ohjelman löydökset olivat niin yllättäviä, että päätin antaa tämän asian olla hetken aikaa, kun mietin, kuinka jatkan asiaa tulevaisuudessa. Ehkä seuraan joskus näitä jälkiä, ehkä en, Zac sanoo.

Kadonneen jäljillä: Mitä edellisten kausien etsijöille kuuluu?

Kadonneen jäljillä: Zacin ja Matthew'n ensikohtaaminen.


Sympaattinen mies kertoo, että on puhunut asiat halki isänsä kanssa eikä heidän välillään ole ongelmia. Hänen elämänsä on muutenkin hyvällä tolalla.

– Tällaista asiaa ei voi käydä läpi ilman, että ei muuttuisi. Se ei tarkoita, että kokemus olisi ollut negatiivinen – tunnen olevani todella onnekas, että sain mahdollisuuden tutkia perheeni historiaa, vaikka se olikin välillä haastavaa. Olen oppinut, että elämä ei ole aina helppoa ja suhteet voivat luoda paljon mutkia matkaan, mutta vaikka tulokset eivät aina olisikaan loistavia, ne muokkaavat ihmisiä ja totuuden tietäminen on tärkeää.

– Lisäksi olen oppinut, että ihmiset voivat käydä läpi todella rankkoja elämänvaiheita ja olla vain entistä vahvempia. Älkää vältelkö haasteita, sillä muuten ette pääse nauttimaan palkinnostakaan, Zac opastaa.

Janne viettää viikkoja vuodesta löydetyn perheensä parissa

Kadonneen jäljillä: Mitä edellisten kausien etsijöille kuuluu?

Kadonneen jäljillä: Janne (oik.) tapasi veljensä Anthonyn.


Turkulainen Janne Seikola on Kadonneen jäljillä -faneille tuttu ensimmäiseltä tuotantokaudelta. Rohkea mies jäljitti teini-ikäisen pikkuveljensä Anthonyn Floridasta.

Janne matkusti kuvausten jälkeen veljensä kanssa New Yorkiin heidän isänsä luokse. Siellä he viettivät useamman viikon.

Sisarukset ja isä ovat nähneet aina kesäisin. Talvisin he pitävät yhteyttä puhelimen, sähköpostin ja Facebookin välityksellä.

Kuvausten jälkeisenä kesänä he viettivät viisi viikkoa Vegasissa. Eikä siinä vielä kaikki, koska Jannen toinen veli, joka asuu Las Vegasissa, kävi myös Suomessa.

– Veli oli Suomessa kolme kuukautta. Toinen veli ei päässyt, koska äiti ei päästänyt häntä.

Tulevana kesänä sukulaiset kokoontuvat taas, kun Janne suuntaa Vegasiin. Veljen lisäksi siellä asuvat myös Jannen sisko ja vaari.

Antero Vartia herkistyi Kadonneen jäljillä -etsintöjen aikana: Välillä oli vaikea puhua
Kadonneen jäljillä -etsijät kertovat: Näin elämä on muuttunut
Kadonneen jäljillä -Matti: Olisinpa löytänyt siskoni aiemmin

Tuorein Kadonneen jäljillä -jakso nähtävissä Katsomossa.

Teksti: Johanna Teivainen ja Minna Kosonen/MTV3

Jotain meni pieleen, pahoittelemme. Koita hetken päästä uudelleen.

  • Kommentointi vaatii toimiakseen JavaScriptin
Näytä kerralla: kommenttia

Kirjoita kommentti 

Kommentit

Kirjoita kommentti

Kirjoittaja hyväksyy kommentointiosion kirjoittamisen säännöt sekä sitoutuu lisäksi noudattamaan MTV Oy:n sähköisten palvelujen yleisiä käyttöehtoja.

Yhteystiedot
Kommentti
Toiminnot


Kadonneen jäljillä on tauolla.

Uutiset 2012


Lähetä palautetta Ohjelman nettisivut tuottaa Minna Kosonen. Tuotanto: Solar Television.