Nämäkin missit ovat kiistelleet missiorganisaation kanssa

10.05.2011 14:58
Nämäkin missit ovat kiistelleet missiorganisaation kanssa

Misseillä on vuosien aikana ollut kiistaa missiorganisaation kanssa.


Erimielisyyksiä sopimuksista, kieltäytymisiä alusvaatenäytöksistä, kruunun menettämisen vaara. Suomen kauneimmat naiset ovat vuosien aikana olleet useasti napit vastakkain missiorganisaatio Finnartist Oy:n kanssa.

Miss Suomi 2011 Pia Pakarinen joutui kohun keskelle, kun missimanageri Noora Hautakangas kritisoi Pian toimintaa julkisesti. Hautakankaan mukaan Miss Suomi on liian varovainen median suhteen ja moni missiasiantuntija pitää joensuulaiskaunotarta liian värittömänä tehtävään.

Kohuun ovat ottaneet kantaa myös Miss Suomi 2010 Viivi Pumpanen ja Miss Suomi 2009 Satu Tuomisto. Pumpanen kritisoi Iltalehdessä missiorganisaatiota siitä, että Hautakankaalle on kasattu liikaa työtehtäviä. Satu taas vihjasi Ilta-Sanomissa tietävänsä Pian välttelevän julkisuutta tietoisesti.

Vuoden 2011 Miss Suomelle kohu on ensimmäinen, mutta missien ja missiorganisaation välillä on tasaisin väliajoin kuohunut jo vuosikymmenien ajan.

Miss Suomi 2010 Viivi Pumpanen

Nämäkin missit ovat kiistelleet missiorganisaation kanssa

Entinen Miss Suomi Viivi Pumpanen Biisonimafia-sarjassa.


Miss Suomi Viivi Pumpanen aiheutti kohun jo missivuotenaan, kun neito kommentoi Ilta-Sanomille kokevansa epäreiluna sen, että Finnartist Oy:n vie hänen palkastaan puolet. Neito kehui lehdessä ansainneensa missivuotensa aikana jo parissa kuukaudessa kymmeniä tuhansia euroja.

– Fakta on se, etten ole saanut Finnartistilta ollenkaan palkkakuitteja, vaikka olen pyytänyt. Omien laskujeni mukaan ansaitsemani summa on viisinumeroinen, mutta tarkkaan en voi tietää, kun en ole mitään nähnyt paperilla, Viivi kommentoi MTV3.fin Viihdeuutisille huhtikuussa 2010.

Viivi kummastelee myös missiemo Noora Hautakankaan kommenttia siitä, että Finnartist on järjestänyt 80 prosenttia hänen keikoistaan.

– Totuushan on, että olen itse aktiivisesti käyttänyt vanhoja kontaktejani, jotka sitten sopivat keikat Nooran kanssa, koska en itse saa niitä buukata. Sponsorinikin ovat kaikki omiani, jotka minulla on ollut jo aiemmin. Nyt he ovat vain tehneet sopimukset Finnartistin kanssa, hän selvittää.

Miss Suomi 2009 Essi Pöysti

Nämäkin missit ovat kiistelleet missiorganisaation kanssa

Essi Pöysti haluaa jatkaa politiikassa.


Eduskuntaankin pyrkinyt vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti kritisoi vuonna 2010 Finnartist Oy:n missisopimusta kovin sanoin. Essin sopimus Finnartistin kanssa jatkui vielä puoli vuotta missivuoden jälkeen. Essin tapauksessa sopimus päättyi vasta kesäkuussa 2010.

– Kyllähän kaikki tietävät, että mitä he ottivat. Kyllä ymmärrän, että firman pitää saada jotakin voittoa. Silti kun niin paljon viedään, niin siitä on oltu ihmeissään. Se on silkkaa rahastusta. Vihdoin olen päässyt eroon sopimuksesta ja nyt saan olla oma herrani. Sopimus oli rasittava, Essi kommentoi MTV3.fin Viihdeuutisille heinäkuussa 2010.

Miss Suomi 2000 Suvi Tiilikainen (o.s. Miinala)

Nämäkin missit ovat kiistelleet missiorganisaation kanssa

Miss Suomi 2000 Suvi Tiilikainen (o.s. Miinala)


Miss Suomi 2000 Suvi Miinalan (nyk.Tiilikainen) missivuosi sujui kohujen merkeissä. Huhtikuussa Suvi uumoili kruunusta luopumisen olevan aikanaan helpotus; Miss Universum -kisojen aikaan toukokuussa hän ilmoitti, että voitto ei kiinnosta; syyskuussa hän hävisi Miss Skandinavia -kruunun perintöprinsessa Jenni Dahlmanille; lokakuussa hän kieltäytyi osallistumasta Miss Baltic Sea -kilpailuun. Suvi arvosteli missikisoja ja kertoi niiden alentavan hänen arvoaan mallimarkkinoilla. Missikeisari Eino Makunen vaati Suvia luopumaan kruunustaan.

Loppujen lopuksi Suvi sai pitää kruununsa, mutta kohua herätti vielä se, että hän jätti Marjo Sjöroosin mallitallin ja siirtyi Paparazziin.

Miss Suomi 2003 Anna Strömberg ja perintöprinsessa Piritta Hannula

Nämäkin missit ovat kiistelleet missiorganisaation kanssa

Piritta Hannula ja Anna Strömberg Miss Suomi -kilpailussa 2003.


Missien alusvaatenäytöksestä nousi kiista vuoden 2003 Miss Skandinavia -kilpailun aikana, kun Miss Suomen perintöprinsessa Piritta Hannula kieltäytyi alusasunäytöksestä.

Myös Miss Suomi 2003 Anna Strömberg sai naamansa lööppeihin, sillä hän väitti, että hänet oli jätetty yksin Miss Universum -kisapuvuston hankkimisen kanssa. Väitteet pöyristyttivät Eino Makusta ja mallimamma Marjo Sjöroosia, jotka kiistivät Annan puheet.

Miss Suomi 2001 Heidi Sohlberg (o.s. Willman)

Nämäkin missit ovat kiistelleet missiorganisaation kanssa

Eino Makunen kielsi Miss Suomi Heidi Willmania osallistumasta missit.net-nettisivuston missigaalaan. Heidi sai gaalassa palkinnon, mutta missiorganisaation mielestä osallistuminen oli työskentelyä. Heidi tuli juhliin kymmenen minuuttia niiden virallisen osuuden loppumisen jälkeen yksityishenkilönä.

Jo aiemmin organisaatio oli jyrähtänyt Heidille, sillä hän oli ollut Mr. Finland -kisojen tuomarina ilman lupaa.

Perintöprinsessa 1995 Carmen Mäkinen

Nämäkin missit ovat kiistelleet missiorganisaation kanssa

Toinen perintöprinsessa Carmen Mäkinen kuvassa Miss Suomi Heli Pirhosen vasemmalla puolella.


Toinen perintöprinsessa Carmen Mäkinen poseerasi Hymy-lehdessä rohkeissa kuvissa ja menetti tittelinsä.

Miss Suomi 1993 Tarja Smura

Nämäkin missit ovat kiistelleet missiorganisaation kanssa

Tarja Smura


Miss Suomeksi kruunattu Tarja Smura lähti pian voittonsa jälkeen lemmenlomalle Hollywoodiin Renny Harlinin luo. Rakastunut Tarja jätti työnsä hoitamatta rakkauden vuoksi, ja missikruunun menettämisestäkin puhuttiin. Renny myös hankki Tarjalle asunnon Helsingistä, mutta Smura jätti vuokrat maksamatta, koska asunto kuhisi torakoita. Tarja joutui myös muutaman kerran setvimään vuokrarästejään käräjäoikeudessa.

Miss Suomi 1985 Marja Kinnunen

Nämäkin missit ovat kiistelleet missiorganisaation kanssa

Miss Suomi 1985 Marja Kinnunen.


Vuoden 1985 Miss Suomen Marja Kinnusen valintaa kyseenalaistettiin, sillä kaupungilla huhuttiin, että naistenlehti Jaana olisi lahjonut missiorganisaation valitsemaan voittokolmikkoon samat tytöt, joita se veikkasi voittajiksi ennen kisoja ilmestyneessä lehdessään.

(MTV3)

Jotain meni pieleen, pahoittelemme. Koita hetken päästä uudelleen.

  • Kommentointi vaatii toimiakseen JavaScriptin
Näytä kerralla: kommenttia

Kirjoita kommentti 

Kommentit

Kirjoita kommentti

Kirjoittaja hyväksyy kommentointiosion kirjoittamisen säännöt sekä sitoutuu lisäksi noudattamaan MTV Oy:n sähköisten palvelujen yleisiä käyttöehtoja.

Yhteystiedot
Kommentti
Toiminnot


Uutiset: Toukokuu 2011

Lähetä palautetta Missit-sivut tuottaa Kimmo Heikkinen.

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.