2. Katri Helena: Mun sydämeni tänne jää

2. Katri Helena: Mun sydämeni tänne jää

(Säv. & sov. Veikko Samuli, san. Juha Vainio)

Kestävimmäksi klassikoksi vuoden 1980 sävelsadosta on osoittautunut kilpailussa toiseksi sijoittunut Katri Helenan tulkitsema koskettava laulu Mun sydämeni tänne jää. Kappaleen sävellyksestä vastasi Veikko Samuli ja sanoituksesta Juha Vainio.

Katri on muistellut kappaleen syntyä Tähtenä taivaalla -kirjassa:

– Junnu tuli studioon, toi tekstin melodiaan, ja lauloi sen. Totesimme Veikon kanssa heti, että sanoitus on hirveän surullinen. Pyysin että, etkö Junnu voisi muuttaa tätä millään, tämä on niin synkkä, ja Veikko säesti vieressä, että synkkä on. Junnu oli ihan hiljaa ja kuunteli meitä vähän aikaa, meni sitten työhuoneeseensa ja palasi sieltä jonkin ajan kuluttua takaisin. Hän oli kirjoittanut runon, jossa selitti, ettei muuta sanaakaan tekstistä, että kun elätte ja näette vähän enemmän, huomaatte, että tämä on hyvä teksti. Kyllähän me lopulta Junnua uskoimme, ja niin laulu levytettiin niillä alkuperäisillä sanoilla.

Evergreeniksi muodostunut kappale julkaistiin tuoreeltaan singlenä ja se päätyi artistin uuden kultaa myyneen albumin nimikappaleeksi. Kappaleesta on vuosien varrella tehty runsaasti coverversioita, joista onnistunein on Kari Tapion tulkinta vuodelta 1999.

Katri Helenan seuraava osallistuminen Syksyn Säveleen tapahtui vuotta myöhemmin 1981.

Jotain meni pieleen, pahoittelemme. Koita hetken päästä uudelleen.

  • Kommentointi vaatii toimiakseen JavaScriptin
Näytä kerralla: kommenttia

Kirjoita kommentti 

Kommentit

Kirjoita kommentti

Kirjoittaja hyväksyy kommentointiosion kirjoittamisen säännöt sekä sitoutuu lisäksi noudattamaan MTV Oy:n sähköisten palvelujen yleisiä käyttöehtoja.

Yhteystiedot
Kommentti
ToiminnotLähetä palautetta Tuottaja Tanja Huutonen, MTV3. Ohjelman nettisivut tuottaa Sanna Vaitjoki.
Tekstien tai kuvien kopiointi MTV3 Internetin sivuilta on ehdottomasti kielletty.