Mainos

Ratkaisija

Ratkaisija

Ratkaisija


Sarja on päättynyt.

Hänellä on ilmiömäinen kyky saada totuus esiin paatuneimmaltakin rikolliselta ja siksi hän saakin ylennyksen äärimmäistä kovuutta vaativaan tehtävään. Poliisipäällikkö Brenda Leigh Johnson (Kyra Sedgwick) on CIA-koulutettu huippuammattilainen. Hänet siirretään Atlantasta Los Angelesiin erityisen vaikeisiin ja vaarallisiin murhatapauksiin keskittyvän LAPD-osaston vetäjäksi.

Henkilöt

Ratkaisija

Ratkaisija


CIA:n kouluttama etsivä Brenda Leigh Johnson (Kyra Sedgwick) on siirretty Atlantasta Los Angelesiin johtamaan Los Angelesin poliisin erikoismurharyhmää, jossa tutkitaan arkaluonteisimmat ja huomattavimmat murhajutut. Brenda nousee tiimin johtoon ylivertaisen kuulustelutaktiikkansa ansiosta. Hän jos kuka pystyy nyhtämään totuuden irti rikollisista.

Työssään Brenda on poikkeuksellisen etevä paljastamaan ihmisten salaisuuksia ja saamaan heidät tunnustamaan tekosiaan. Taito pohjautuu hänen kykyynsä ymmärtää omia puutteitaan ja elämänkokemuksiaan. Brenda kaivaa totuuden esiin keinolla millä hyvänsä, itseään säästämättä. Hän saa jonkin verran tukea pomoltaan, apulaispoliisimestari Will Popelta (Simmons), mutta pääosin hänen on selvittävä omin neuvoin. Brendan tärkein työtoveri on rikosylikonstaapeli David Gabriel (Reynolds). Lisäksi tiimiin kuuluvat FBI:n erikoisagentti ja Brendan aviomies Fritz Howard (Tenney), ryöstömurhajaoksen päällikkö, rikosylikomisario Taylor (Gossett), rikoskomisario Provenza (Bailey) ja rikoskomisario Andy Flynn (Denison).

Palkittu ja menestynyt amerikkalaissarja

Heti ensimmäisestä jaksosta alkaen Ratkaisija valloitti niin kriitikot kuin yleisönkin, ja jo kolmen esitetyn jakson jälkeen siitä tilattiin uusi tuotantokausi. Alkamisvuonnaan 2005 sarja nousi Yhdysvalloissa kesän uutuussarjojen ykköseksi ja löi kaupallisten kaapelikanavien originaalikäsikirjoitettujen tv-sarjojen kaikki aiemmat katsojaennätykset. Avausjaksoa seurattiin 5,3 miljoonassa taloudessa, ja suosio jatkui sarjan edetessä.

Sarjan päätähti Kyra Sedgwick on voittanut useita palkintoja roolistaan, kuten mm. Golden Globen ja Satellite Awardsin.

Ratkaisijan ovat yhteistyössä tuottaneet The Shephard/Robin Company ja Warner Bros. Television Production Inc. Vastaavia tuottajia ovat Greer Shephard (Muodon vuoksi, The D.A.), Michael M. Robin (Muodon vuoksi, The D.A., NYPD Blue) ja James Duff (The D.A., The Agency). Sarjan on luonut James Duff, ja sen konsultoivana tuottajana toimii Los Angelesin entinen piirisyyttäjä Gil Garcetti.

Mainos
Tuottajat Petra Saikku (äitiyslomalla), Sanna Vaitjoki, Minna Kosonen.
Anna palautetta
Mainos