• Live

  Yhdistetyn maailmancup: Lillehammer

  Pe 2.12. 11:55 - 12:55
 • Live

  Alppihiihdon maailmancup: Val d'Isère

  Pe 2.12. 12:50 - 14:30
 • Live

  Hiihdon maailmancup: Lillehammer

  Pe 2.12. 12:55 - 14:40
 • Live

  Yhdistetyn maailmancup: Lillehammer

  Pe 2.12. 14:40 - 16:15
 • Live

  Ravit: Toto4

  Pe 2.12. 19:10 - 20:35

Bottas sai Barcelonasta todella hyviä uutisia

Valtteri Bottas tuntee jo kahden päivän ajamisen jälkeen, että Williams on onnistunut hyökkäämään viime kauden ongelmiensa kimppuun.

Williams-auto on ollut kahdella edellisellä kaudella todella nopea suorilla ja nopeissa mutkissa, mutta hitaammat mutkat ovat tuottaneet ongelmia. Auton downforce ei ole pystynyt painamaan autoa riittävän kovaa tien pintaan.

- Parannuksia on tullut juuri niillä alueilla, joilla oli heikkouksia, eli hitaissa ja keskinopeissa mutkissa, Nyt auto pysyy paremmin tiessä mutkan keskiosassa ja on nopeampi niissä, Bottas sanoo tyytyväisenä.

Williamsin tekninen johtaja Pat Symonds sanoo, että ongelma on ollut ennen kaikkea siinä, miten downforce toimii mutkan aikana.

- Siihen olemme keskittyneet tätä vuotta varten, että yritämme parantaa autoa mutkan jokaisen vaiheen läpi. Valtteri kertoi minulle, että hän tuntee sen, mitä autolle on tehty. Se on hyvä lähtökohta parantaa, Symonds sanoi MTV Sportille.

Bottaksen perstuntuma autosta on samanlainen kuin aiemmin, joten hän tottui nopeasti auton käytökseen. Säätötyöllä työvälineestä saa vielä huomattavasti paremman, joten toiveet ovat korkeilla.

- On menty eteenpäin, mutta onko se tarpeeksi muihin verrattuna, sitä ei vielä tiedä. Jokaiselta kun täällä kysyy, niin heidän autonsa tuntuu paremmalta kuin viime vuoden. Niin se vain menee, Bottas hymähtää.

Williams ei ole vielä hakenut hyviä kierrosaikoja lainkaan. Autossa on pidetty samanlaista polttoainemäärää ja ennakkoon tehtyä suunnitelmaa on noudatettu.

- On otettu mahdollisimman suuri hyöty irti testaamisesta, niin että autossa on mahdollisimman vähän muuttujia. Uskon, että monet muut ovat ottaneet enemmän irti autoistaan kuin me.

- Uskon, ettei takapakkia mennä tänä vuonna. Mutta ei tässä vaiheessa viitsi alkaa liikaa innostumaan tai murehtimaan. Mielenkiinnolla odotan, että pääsen lisää ajamaan ja löydän lisää suorituskykyä ja pääsen kokeilemaan miten kovaa autolla pääsee, Bottas sanoo.

Formulakeskustelu jatkuu MTV F1:n Facebook-sivuilla

Uusimmat uutiset

Formulat MTV:n kanavilla

  Ei tulevia TV-esityksiä

  Tässä lajissa ei ole tiedossa olevia TV-esityksiä seuraavan kolmen kuukauden aikana.

 • Katso lisää

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.