TV-Opas
 • Live

  Ravit: Toto65 Vermo

  Ke 1.6. 19:00 - 21:00
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ke 1.6. 22:30 - 22:40
 • Live

  Ravit: Toto4

  To 2.6. 19:10 - 20:35
 • Live

  Timanttiliiga: Rooma

  To 2.6. 21:00 - 23:00
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  To 2.6. 22:25 - 22:35

Bottas vastoinkäymisten vuoden kovettama - "Olen valmiimpi voittamaan"

Valtteri Bottas haluaa talliltaan enemmän kuin viime vuonna. Uran neljännen F1-kauden yksi tavoite on voittaa osakilpailu.

Bottas otti viime kauden jälkeen pari viikkoa rennosti, mutta aloitti harjoittelun nopeasti. Torstaina hän matkaa ensimmäisen kerran Williamsin tehtaalle ja matka kohti helmikuun lopun ensitestejä ja Barcelonaa on jälleen askeleen lähempänä.

- Nyt alkaa jo polttelemaan, että pääsisi jo rattiin ja loppuisi tämä lomailu, Bottas sanoi MTV Sportille tiistaina Urheilugaalassa.

Viime vuonna Bottas oli Jerezin testeissä todella tyytyväinen Williamsin edistymiseen edelliskaudesta ja hänen tavoitteensa olivat korkealla. Lopulta palkintopallisijoituksia tuli vähemmän kuin edeltävällä kaudella, eikä auto ollut lopulta sitä, mitä Bottas toivoi.

- Ei se ollut. Kyllä muut menivät selkeästi enemmän eteenpäin kuin mitä me pystyimme menemään. Löysimme parannuksia osa-alueisiin, jotka olivat heikkouksia edellisenä vuonna, mutta se ei ollut vain tarpeeksi. Muut pystyivät kehittämään autoa paljon enemmän ja varsinkin Ferrari teki ison hypyn.

Uusi vuosi on tuonut taas uuden toivon.

- Toivottavasti autossa on enemmän tehoa ja pitoa, sehän se on mikä merkkaa, Bottas naurahti.

- Kaikki mitä olen kuullut uudesta autosta on tosi positiivista. Kehitystyö on mennyt hyvin eikä mitään takaiskuja ole ollut. Se kuulostaa hyvältä ja näyttää paperilla hyvältä, mutta pitää nähdä miten auto toimii käytännössä ja kuinka paljon muut ovat menneet eteenpäin.

Vastoinkäymisten vuosi

Jerezin testien jälkeen julkaisin MTV:n nettisivuilla tekstin otsikolla "Valtteri Bottas on valmis voittamaan". Hän huokui kyseistä lausetta Jerezissä ja yksi vuosi kärkitaistelussa oli opettanut sen, mitä kärjessä vaaditaan. Voittoa ei kuitenkaan tullut, sitä metsästetään nyt sisuuntuneena.

- Ei se kaukana ole välillä ollut, uskon, että se on ihan mahdollista tänä vuonna, kunhan auto on vaan hyvä.

- Viime vuosi oli jotenkin sellainen vastoinkäymisten vuosi. Koko ajan oli kaikenlaista pientä vastoinkäymistä. Se kasvatti paljon ja tuli opittua paljon. Jos jotain kirjoitat, voit sanoa, että olen vielä valmiimpi voittamaan, Bottas tokaisee päättäväisesti hymyillen.

Bottaksen kauden puhutuimmat tilanteet olivat kaksi kolaria Kimi Räikkösen kanssa. 26-vuotias nastolalainen uskoo saaneensa tilanteista pikkuisen lisäkovuutta.

- Mutta ne olivat vain osa kauden vastoinkäymisiä. Niistä aina oppii, jos haluaa oppia.

Bottas ei ajanut viime kauden ensimmäistä kisaa, koska hänen selkänsä sai kovan tärskyn aiemmin viikonloppuna. Selkä vaivasi kauden puoliväliin saakka ja selän vahvistamiseen on talven aikana panostettu.

Formulakeskustelu jatkuu MTV F1:n Facebook-sivuilla

Uusimmat uutiset

Formulat MTV:n kanavilla

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.