• Live

  Alppihiihdon maailmancup: Garmisch-Partenkirchen

  La 21.1. 11:05 - 12:20
 • Live

  Hiihdon maailmancup: Ulricehamn

  La 21.1. 11:25 - 12:35
 • Live

  Alppihiihdon maailmancup: Kitzbühel

  La 21.1. 12:20 - 13:50
 • Live

  Yhdistetyn maailmancup: Chaux-Neuve

  La 21.1. 14:25 - 15:30
 • Live

  Hiihdon maailmancup: Ulricehamn

  La 21.1. 14:55 - 16:25

F1-kriisipalaverista paljastus: Kuskit vastustavat aika-ajouudistusta

Osa F1-kuljettajista, muun muassa Kimi Räikkönen, istui keskiviikkona kilpailujohtaja Charlie Whitingin kanssa pöytään Barcelonassa. Kuljettajat kertoivat mielipiteensä kaavaillusta aika-ajouudistuksesta.

F1-sarjan strateginen työryhmä ilmoitti viime viikolla, noin kuukausi ennen avauskisaa, että tallit ovat sopineet aika-ajouudistuksesta, jonka mukaan lähtöjärjestys ratkottaisiin pudotusmuotoisesti. Ajatuksena oli, että uudistus otettaisiin käyttöön jo Australiassa.

13 kuljettajaa palaveerasi keskiviikkoiltana Whitingin kanssa uudistuksesta, jota kuljettajat vastustavat. Sky Sportsin mukaan kuskit tekivät kantansa hyvin selväksi. Mukana olivat muun muassa Räikkönen, Sebastian Vettel, Nico Rosberg ja Jenson Button. Kokous oli Whitingin idea.

- Emme ole tyytyväisiä suunnitelmiin, joita he haluavat tehdä, Sergio Perez tiivisti Skylle.

- Katsotaan jos sitä voitaisiin muuttaa. Me koemme, että se olisi monimutkaista faneille, se on meillekin monimutkaista. Olemme myös sitä mieltä, että aika-ajo on todella hyvä tällä hetkellä, eikä sen muuttamiseen ole syytä, Perez sanoi.

Toinen paikalla ollut kuski Kevin Magnussen sanoi, että kuskien ja tallien valmistautuminen kauteen on vaikeampaa, kun aika-ajon ympärillä on epäselvyyttä.

- Saa nähdä mitä tapahtuu. Me annamme mielipiteemme, muttemme päätä mitään, Magnussen sanoi.

Aika-ajouudistus on kaikkiaan erikoinen keissi. Viime viikolla ilmoitettiin, että Kansainvälinen Autoliitto FIA on jo ratifioinut muutoksen ja että se aiotaan ottaa käyttöön kauden alussa. Sen jälkeen F1-sarjan kaupallisia oikeuksia hallinnoiva Bernie Ecclestone kertoi, että uudistus tulisi voimaan vasta Espanjan gp:ssä, kun tarvittavat tietokoneohjelmistot on saatu valmiiksi.

Seuraava tieto oli se, että uudistus tulisi osittain voimaan, eli ensimmäisen ja toisen aika-ajo-osion osalta, mutta kärkisijat ratkaiseva kolmas osio ajettaisiin aiemmassa muodossa. Tämä tarvitsisi kaikkien tallien hyväksynnän, mutta ainakin Ferrarilta on ilmoitettu pääjohtaja Sergio Marchionnen suulla, että uudistusta ei välttämättä voi hyväksyä.

FIA:n moottoriurheiluneuvosto käsittelee asiaa perjantaina, jolloin asiaan on odotettavissa lopullinen päätös.

Perez oli erittäin kiitollinen Whitingille siitä, että hän kuunteli kuljettajia.

- Charlie on ottanut meidät hyvin mukaan näihin muutoksiin. Hän haluaa ehdottomasti kuulla lisää meidän tuntemuksiamme, se on ehdottomasti hyvä, Perez sanoi.

Viime viikolla Lewis Hamilton ilmaisi kritiikkinsä siitä, että kuljettajia ei kuunnella tarpeeksi muutoksia tehtäessä.

Formulakeskustelu jatkuu MTV F1:n Facebook-sivuilla

Uusimmat uutiset

Formulat MTV:n kanavilla

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.