• Live

  Ravit: Toto65 Vermo

  Ke 25.1. 19:00 - 21:00
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ke 25.1. 19:25 - 19:30
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ke 25.1. 22:30 - 22:40
 • Live

  Ravit: Toto4

  To 26.1. 19:10 - 20:36
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  To 26.1. 19:25 - 19:30

F1-testipäivän kierrosrohmu häkeltynyt ajomäärästä – "Pystymme mihin vain"

Toro Rosson Carlos Sainz oli ensimmäinen, joka pystyi kukistamaan Mercedeksen yhden päivän kierrosmäärässä Barcelonan F1-testeissä. Espanjalainen oli keskiviikon ahkerin ajettuaan 166 kierrosta.

Toro Rosso on muutenkin ajanut valtavasti, yhteensä 757 kierrosta kuuden päivän aikana. Edellä kokonaismäärässä on jo 1 100 kierroksen rajan ylittänyt Mercedes. Toro Rosson moottorivalinta varmistui vasta myöhään ja autossa on viimevuotinen Ferrari-moottori, joten talvi oli Sainzin mukaan hankala.

- Toisena Mercedeksen takana oleminen kierrosmäärissä on kokemamme vaikean talven jälkeen uskomatonta. Tämä osoittaa, että talli pystyy todella isoihin asioihin, todella mahtaviin asioihin. Siksi näette kaikkien, mukaan lukien minut, hymyilemässä, koska olen rauhallinen ja tiedän että kotiläksyt on tehty, Sainz iloitsi ajopäivänsä jälkeen.

- Viime vuonna en olisi edes unelmoinut yli sadan kierroksen päivistä, en ehkä edes kisan aikana, hän totesi.

Sainz on vaikuttunut siitä, että talli vain tahkoaa kierroksia, eikä mikään hajoa. Pikkuvikoja löytyy, mutta luotettavuus on kunnossa. Suorituskyky puolestaan on vielä kysymysmerkki. Sainz ja tallikaveri Max Verstappen eivät ole olleet korkealla aikavertailuissa. Espanjalaisen mukaan kaikkea ei ole otettu irti.

- Olemme ajaneet paljon keskikovalla renkaalla, joka oli heikoin renkaamme viime vuonna. Haluamme todella puristaa sillä, että näemme mitä viime vuonna puuttui ja pystymme parantamaan. Ehkä viimeisenä päivänä näemme enemmän missä mennään (suorituskyvyssä), mutta vaikka laittaisimme alle pehmeämpää rengasta, emme valitettavasti tiedä missä olemme, Sainz pohti.

F1-testejä on jäljellä vielä kaksi ajopäivää.

Formulakeskustelu jatkuu MTV F1:n Facebook-sivuilla

Uusimmat uutiset

Formulat MTV:n kanavilla

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.