TV-Opas
 • Live

  Tennis: Swiss Indoors Basel 500

  Ke 26.10. 16:00 - 18:00
 • Live

  Tennis: Swiss Indoors Basel 500

  Ke 26.10. 18:00 - 20:00
 • Live

  Ravit: Toto65 Vermo

  Ke 26.10. 19:00 - 21:00
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ke 26.10. 19:25 - 19:30
 • Live

  Tennis: Swiss Indoors Basel 500

  Ke 26.10. 20:00 - 22:00

Räikkösen uuteen autoon pakko tehdä rohkeita ratkaisuja

Ferrari-tallin tekninen johtaja James Allison kertoi uuden auton julkistuksen yhteydessä, että Kimi Räikköselle ja Sebastian Vettelille tehty SF16-H -auto on rohkeiden tekojen tulos.

Viime kaudella Ferrari otti ison loikan ja tämän talven ajan Maranellossa on kyhätty suunnitelmia, joilla Mercedeksen valtakausi päätetään.

– Tämä on ehdottomasti varsin rohkea auto. Sen on pakko olla, Allison sanoo.

Hän kertoo, että viime kauden isot loikat saatiin melko konservatiivisilla ratkaisuilla, sillä kauden 2014 auto oli ollut niin kehno.

– Nyt tehtävänä on kelvollisen auton parantaminen, mikä on myös iso askel. Meidän täytyy ottaa rohkeampia askeleita, meidän täytyy olla rohkeita ja tehdä joka osa-alueelle työtä aggressiivisesti. Sitä on tehty auton rungolle ja voimayksikölle, Allison selvittää.

Allison selvittää, että jokainen insinöörituote on uusien innovaatioiden sekä hyväksi havaittujen ratkaisujen yhdistelemistä. Uuden ja vanhan suhde vaihtelee vuosittain.

– Tänä vuonna meillä on todella suuri osa uutta, rohkeaa lähestymistä. Se on tarpeellista, jotta pääsemme sinne, mihin pitää.

Allisonin oma rooli on muuttunut hieman, viime kaudella hän hoiti käytännössä kahta hommaa. Täksi kaudeksi Ferrarille saapuu Jock Clear, joka johtaa ratatoimintaa kisojen aikana. Näin ollen Allisonin työnkuva lähestyy perinteisempää teknisen johtajan pestiä ja työtunteja kertyy enemmän Maranellon tehtaalla.

F1-kauden testit alkavat Barcelonassa maanantaina. MTV Sport seuraa tapahtumia tiiviisti paikan päällä. Kooste joka päivän tapahtumista MTV Max -kanavalla.

Formulakeskustelu jatkuu MTV F1:n Facebook-sivuilla

Uusimmat uutiset

Formulat MTV:n kanavilla

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.