TV-Opas
 • Live

  GP2: Monaco / perjantain kilpailu

  Pe 27.5. 12:10 - 13:25
 • Live

  Ravit: Toto4

  Pe 27.5. 19:10 - 20:35
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Pe 27.5. 22:25 - 22:35
 • Live

  PGA Tour Golf: Fort Worth, Texas

  Pe 27.5. 23:00 - 02:00
 • Live

  Formula 1: vapaat harjoitukset 3 / Monaco

  La 28.5. 11:55 - 13:05

Renault-pomo: Red Bull -kumppanuuden jatkaminen oli testi

Tehdastalliksi palaavan Renault'n päätös jatkaa moottorisopimusta Red Bull -tallin kanssa on todiste siitä, että valmistaja on ottanut uuden lähestymistavan sarjaan, sanoo ranskalaismerkin F1-toimitusjohtaja Cyril Abiteboul.

Red Bullin ja Renault'n välit ajautuivat suorituskyvyn kadottua syvään kriisiin, mutta itävaltalaistallin niin Mercedekseltä kuin Ferrariltakin saamat rukkaset pakottivat sen palaamaan Renault'n huomaan. Talli ajaa ensi kaudella Renault'n tuottamalla, mutta Tag Heuerin nimiin brändätyllä voimanlähteellä.

Red Bullin johtokunta ei säästellyt sanojaan kritisoidessaan Renault'n puutteellista suorituskykyä, mutta Abiteboul kertoo uuden sopimuksen itävaltalaisten kanssa todistavan valmistajan uutta ajattelua.

– Yksi Renault'n johtokunnan vahvuuksista on sen vahva käytännönläheisyys, kyky uskoa projektina talliin ja katsoa menneisyyden sijaan kohti tulevaisuutta, Abiteboul kommentoi Motorsport.comille.

– Uskon heidän olleen vakuuttuneita siitä, että kumppanuuden jatko Red Bullin kanssa näiden erilaisten olosuhteiden vallitessa on selvästi hyvä asia, Abiteoul lisäsi.

Abiteboul katsoo jatkosopimuksen Red Bullin kanssa olleen valmistajan ensimmänen testi sen valmistautuessa paluuseen tehdastallina.

– Renault'n täytyy olla jatkossa paljon opportunistisempi, mikäli haluamme menestyä tässä bisneksessä. Tämä oli mielestäni siitä ensimmäinen testi, jonka Renault läpäisi erittäin hyvin. Emme ottaneet mitään tiettyä asennetta menneiden tapahtumien vuoksi, Abiteboul sanoi.

Abiteboul myöntää, että Renault ei voi sysätä syytä kahden edelliskauden vaikeuksista Red Bullin niskoille.

– Yritimme oikoa mutkia tietyissa asioissa, emmekä onnistuneet siinä lainkaan. Kokonaisuutena moottorin suorituskyky tuotti pettymyksen, mistä olemme enemmän vastuussa kuin Red Bull, Abiteboul myönsi.

Formulakeskustelu jatkuu MTV F1:n Facebook-sivuilla

Uusimmat uutiset

Formulat MTV:n kanavilla

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.