• Live

  Ravit: Toto4

  To 8.12. 19:10 - 20:35
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  To 8.12. 19:25 - 19:30
 • Live

  SHL: Skellefteå - Luulaja

  To 8.12. 20:00 - 22:30
 • Live

  PGA Tour Golf: Franklin Templeton Shootout

  To 8.12. 21:00 - 00:00
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  To 8.12. 22:25 - 22:35

Tasan 20 vuotta sitten: Schumacher aloitti Ferrarin uuden ajan

15. helmikuuta vuonna 1996 oli kolea päivä, mutta yksi tärkeistä hetkistä tapahtumaketjussa, joka oli käänteentekevä Ferrari-tallille ja koko F1-sarjalle. Päivälleen 20 vuotta sitten Michael Schumacher ajoi ensimmäiset metrinsä uudella Ferrarillaan.

Kausien 1994 ja 1995 maailmanmestari Schumacher siirtyi Ferrarille ja 20 vuotta sitten hän istui uuteen työkaluunsa ensimmäisen kerran. Uusi F310 esiteltiin yleisölle ja muutama sata ihmistä taputti Fioranon radan katsomoissa, kun saksalainen saapui hymyilevänä ottamaan tallin haltuunsa. Schumacher, joka tunnetaan armottomana testaajana antoi Fioranossa ensimakua siitä, miten hän tulee potkimaan talliaan eteenpäin.

Jokaiselle tuli selväksi, että Schumacher ei jätä pienintäkään yksityiskohtaa ja säröä hiomatta, jotta auto kiertäisi radan vielä vähän nopeammin.

Hän oli 27-vuotias kaksinkertainen maailmanmestari, joka halusi lisää. Nyt tiedämme, että hän sai Ferrarilla ennennäkemätöntä menestystä. Kaikki Ferrarin johtajat olivat katsomassa, kun Schumacher ajoi John Barnardin suunnittelemalla F310-autolla ensimmäisen testinsä.

Tunnelma oli odottava, sillä Ferrari oli kaukana menestyksensä vuosista ja Schumacherin avulla talli haluttiin palauttaa sinne, minne se italialaisten mielestä kuului.

Ennen testiä oli pidetty puheita ja Luca di Montezemolo lupasi, että hänen johtamansa talli ottaa kolme voittoa tulevalla kaudella. Fiatin puheenjohtaja Gianni Agnelli antoi kuitenkin päivään tärkeimmän viestin.

– Nautitaan tästä autosta tänään. Loppujen lopuksi, se ei ole vielä hävinnyt ainuttakaan kisaa, hän sanoi.

Kun yhteiset testit alkoivat muutamaa päivää myöhemmin Estorilissa, Schumacher kertoi omat odotuksensa.

– Me olemme kilpailukykyisiä. Olen varma siitä, mutta meidän pitää tehdä työtä luotettavuuden eteen. Tavoitteeni voittaa pari kisaa ennen kuin haastan mestaruudesta vuonna 1997 ei ole muuttunut, Schumi sanoi.

Autossa oli lopulta paljon erilaista hämminkiä, eikä sillä voinut taistella mestaruudesta Williamseja vastaan. Kuin ihmeen kaupalla Schumacher kuitenkin puristi siitä irti kaiken mahdollisen ja otti Montezemolon lupaamat kolme voittoa.

Lähteet: Guardian, GPupdate

Formulakeskustelu jatkuu MTV F1:n Facebook-sivuilla

Uusimmat uutiset

Formulat MTV:n kanavilla

  Ei tulevia TV-esityksiä

  Tässä lajissa ei ole tiedossa olevia TV-esityksiä seuraavan kolmen kuukauden aikana.

 • Katso lisää

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.