• Live

  Ravit: Toto4

  Ma 23.1. 19:10 - 20:35
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ma 23.1. 19:25 - 19:30
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ma 23.1. 22:25 - 22:35
 • Live

  Alppihiihdon maailmancup: Schladming

  Ti 24.1. 18:35 - 19:35
 • Live

  Ravit: Toto5

  Ti 24.1. 19:10 - 21:00

Todt: FIA aseeton muuttamaan F1:n tulonjakoa

Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt katsoo F1-sarjan tulonjaon kaipaavan pikaisesti uudistusta, mutta kattojärjestölla ei ole mahdollisuutta vaikuttaa tilanteeseen.

Formulasarjan nykyinen tulojako suosii sarjan isoja talleja. Palkintorahojen lisäksi sarjan kaupalliset oikeudet omaava CVC maksaa Ferrarille, Red Bullille, Mercedekselle, McLarenille ja Williamsille vuosittain 250 miljoonan dollarin (noin 230 miljoonaa euroa) bonukset.

- FIA:lla ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Se on tallien, valmistajien ja kaupallisten oikeuksien haltijan välinen asia. Selvästi kysymys on siitä, että kun antaa rikkaille suurimman osan rahoista ja köyhät saavat vähiten, niin mitä silloin tapahtuu?

- Olen kuitenkin täysin tietoinen siitä, että tässä minulla ei ole valtaa sanoa, "antakaa rahaa tuonne sen verran ja sinne sen verran". Asia ei ole käsissäni, Todt kertoi Sky Sportsin haastattelussa.

Todt ei usko omia etujaan tiukasti valvovien tallien pääsevän koskaan yhteisymmärrykseen tulonjakoon tehtävistä muutoksista.

- Ikävä kyllä useimmiten keskustelua käydään yhteisten etujen sijaan vain omista eduista. Olisi paljon terveellisempää, jos meillä olisi toimiva valvontaelin määräämässä kaikkien kannalta tasa-arvoisemmat pelisäännöt. Mikäli sellaista halutaan, niin otan sen mielelläni mukaan, Todt sanoi.

F1:n maksujärjestelmä on tällä hetkellä EU:n tutkinnan alla Sauberin ja Force Indian tekemän valituksen vuoksi.

- Kun ihmiset aloittavat uhkailun Euroopan komissiolla ja sen sellaisella, niin olen silloin hyvin rauhallinen, koska asiat voivat siellä päätyä ainoastaan FIA:n eduksi, Todt sanoi.

Formulakeskustelu jatkuu MTV F1:n Facebook-sivuilla

Uusimmat uutiset

Formulat MTV:n kanavilla

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.