• Live

  Ravit: Toto4

  Ma 23.1. 19:10 - 20:35
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ma 23.1. 19:25 - 19:30
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ma 23.1. 22:25 - 22:35
 • Live

  Alppihiihdon maailmancup: Schladming

  Ti 24.1. 18:35 - 19:35
 • Live

  Ravit: Toto5

  Ti 24.1. 19:10 - 21:00

Williams-pomo äänesti aika-ajouudistuksen puolesta - "Liian aikaista tuomita"

Williams-tallin apulaistallipäällikkö Claire Williams haluaisi, ettei aika-ajouudistusta lytätä heti alkuunsa.

Williams vahvisti perjantaina Barcelonassa, että Kansainvälisen Autoliiton moottoriurheiluneuvosto äänesti aika-ajouudistuksen läpi. Williams itse äänesti aiemmin F1-komissiossa uudistuksen puolesta. Uusi, pudotuskilpailuna käytävä aika-ajo otetaan käyttöön jo Australiassa.

- Täytyy muistaa, että tässä on tarkoitus yrittää ravistella lähtöruudukkoa ja tehdä kisoista hieman jännittävämpiä. On liian aikaista tuomita, haluaisin päästä Melbourneen ja katsoa miten se toimii ja kommentoida siksi, Williams totesi.

Hän muistutti, että syyt muutoksen takana tarkoittavat hyvää, eli kisojen jännityksen nostamista. Ärsyyntymistä on tullut siitä, että koko idea julkistettiin käyttöönotettavaksi kolme viikkoa ennen kauden alkua. Sen jälkeen on sanottu, että uudistus otetaan käyttöön vasta viidennessä kisassa ja sen sisältökin on vaihdellut. Kuljettajat ovat yhdessä rintamassa ilmaisseet, että muutosta ei pidä tehdä. Viivästystä ennakoitiin siitä, että pudotuskilpailu vaatii uutta tietokoneohjelmistoa, eikä sen valmistumista voitu taata.

- Ohjelma pystytään tekemään ja odotan jo näkeväni sen, Williams totesi.

Williams myöntää, että F1:llä on Melbournen avauskisassa todistettavaa, sillä monessa asiassa on noussut niin paljon negatiivista esiin. Hän haluaisi kuitenkin toisenlaista ajattelua kuin F1:ssä yleensä.

- Sen sijaan että piehtaroisimme negatiivisessa, voisimmeko vain mennä kisaamaan ja tehdä sitä, mitä rakastamme ja tukea tätä lajia. Tämä on edelleen upea laji, ehkä minua voi pitää naiivina, mutta laji on mahtava ja autot ilmiömäisiä. Pitää keskittyä positiiviseen, eikä lisätä vahinkoa.

Hän myöntää silti sen, että kuskien mielipiteen jyrääminen on harmillista.

- He ovat isoja pelaajia tässä. Toivomme, että uusia sääntöjä katsotaan positiivisesti. F1:ssä on usein sitä, että katsotaan asioita heti negatiivisesti, eikä mietitä ”odotas, ei kritisoida ennen kuin nähdään”. Jos se ei toimi, ei siinä mitään. Odotetaan ja katsotaan, Williams linjasi.

F1-kausi alkaa kahden viikon kuluttua Australiassa. Testit päättyvät tänään.

Formulakeskustelu jatkuu MTV F1:n Facebook-sivuilla

Uusimmat uutiset

Formulat MTV:n kanavilla

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.