• Live

  Ravit: Toto4

  Ma 5.12. 19:10 - 20:35
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ma 5.12. 19:25 - 19:30
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ma 5.12. 22:25 - 22:35
 • Live

  Ravit: Toto5

  Ti 6.12. 16:10 - 18:00
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ti 6.12. 19:20 - 19:25

Williams-pomo: Huippuvireinen Massa pitää Bottaksen "rehellisenä"

F1-sarjan Williams-tallissa kilpailevan Felipe Massan suorituskyky ei ole kokenut inflaatiota sitten vuoden 2008, jolloin brassi taisteli viimeiseen asti kauden mestaruudesta, katsoo brittitallin auton suorituskyvystä vastaava Rob Smedley.

Massa hävisi Ferrarilla kauden 2008 mestaruustaistelun katkerasti yhdellä pisteellä McLaren-tallin Lewis Hamiltonille. Massa ei yltänyt italialaistallissa enää tuon jälkeen vastaavaan suoritukseen, mutta Williamsilla brassikuski on saanut uralleen taas vauhtia.

Smedley toimi Ferrarilla useita vuosia Massan kisainsinöörinä. Britti katsoo 34-vuotiaan brasilialaisen oppineen uusien renkaiden salaisuudet ja löytäneen taas uudelleen parhaan teränsä.

– Hän on nykyisin yhtä hyvä. Hän ei ole menettänyt mitään. Hän on jopa parempi, koska nyt hänellä on enemmän kokemusta, Smedley suitsutti Massaa Autosportille.

– Kaudella 2008 renkaat olivat suhteellisesti niin paljon parempia, ja kilpaa ajettiin kaasu pohjassa. Viimeisen kahden vuoden aikana hän on oppinut ymmärtämään, miten renkaita hyödynnetään paljon paremmin, Smedley jatkoi.

Smedley kertoo Massan pitävän huolta siitä, että brassin tallitoveri Valtteri Bottas ei jää vaille kunnon haastetta.

– Valtteri on selvästi valtava tulevaisuuden lahjakkuus. Hän alkoi tehdä tulosta, mutta äkkiä meillä olikin Felipe, joka pitää hänet ehdottomasti rehellisenä. He ovat absoluuttisesti samalla tasolla, Smedley sanoi.

Ferrarilla paikkansa Kimi Räikköselle menettänyt Massa on kiitellyt useasti Williams-tallissa vallitsevaa ilmapiiriä.

– Hän on sellainen persoona, joka tarvitsee kunnioitusta, arvostusta, ja sitä, että häntä kuunnellaan. Nämä ovat melko yksinkertaisia vaatimuksia, joten parempi kysymys kuuluu, miksi me saamme irti hänestä parhaan mahdollisen, kun muut eivät siinä onnistuneet? Smedley ihmetteli.

Formulakeskustelu jatkuu MTV F1:n Facebook-sivuilla

Uusimmat uutiset

Formulat MTV:n kanavilla

  Ei tulevia TV-esityksiä

  Tässä lajissa ei ole tiedossa olevia TV-esityksiä seuraavan kolmen kuukauden aikana.

 • Katso lisää

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.