• Live

  Alppihiihdon maailmancup: Schladming

  Ti 24.1. 18:35 - 19:35
 • Live

  Ravit: Toto5

  Ti 24.1. 19:10 - 21:00
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ti 24.1. 19:25 - 19:30
 • Live

  Alppihiihdon maailmancup: Schladming

  Ti 24.1. 21:35 - 22:40
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ti 24.1. 22:25 - 22:35

Williams-pomo lyttää tulokkaan menestyksen: Valmistajien asema näivettyy

Tulokastalli Haasin menestys Formula 1 -kauden avauskisassa Australiassa on merkki siitä, että formulasarja on kulkemassa väärään suuntaan, katsoo Williams-tallin tekninen johtaja Pat Symonds.

Amerikkalaistalli Haas nappasi ensimmäiset mestaruuspisteensä heti kauden avauksessa, kun tallin kuljettaja Romain Grosjean toi autonsa ruutulipulle kuudentena.

Haas tekee tiiviisti yhteistyötä Ferrarin kanssa. Talli käyttää autossaan italialaisvalmistajan voimanlähdettä ja vaihdelaatikkoa. Haasin autosta löytyy myös runsaasti muita Maranellosta lähtöisin olevia komponentteja, mikä on saanut jotkut varikolla nimeämään Haasin Ferrarin junioritalliksi.

- Mielestäni valmistajan statusta rapautetaan pikkuhiljaa. Jotkut haluaisivat sen häviävän kokonaan. Mitä Haas on tehnyt, niin se on hyvä asia hänelle itselleen, mutta en osaa sanoa, onko F1:n syytä kulkea samaa tietä, Symonds kommentoi Motorsport.comin mukaan.

- Se on täysin laillista, mutta sitäko F1 todella haluaa? En ole siitä niin varma, Symonds lisäsi.

Symonds pelkää, että tallien laajennettu oikeus jakaa komponentteja keskenään saattaa lopulta merkitä valmistajien aikakauden loppua.

- Aluksi oli sallittua myydä muutamia järkeviä juttuja, kun vaihdelaatikoita, jotka ovat arvokkaita, mutta omaavat vähemmän vaikutusta suorituskykyyn. Tästä sitten vähitellen luovuttiin, ja jotkut haluavat mennä vieläkin pidemmälle. Minusta olisi parempi, jos formula ykköset korostaisivat enemmän valmistajien asemaa, Symonds sanoi.

Formulakeskustelu jatkuu MTV F1:n Facebook-sivuilla

Uusimmat uutiset

Formulat MTV:n kanavilla

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.