• Live

  Ravit: Toto4

  Ma 23.1. 19:10 - 20:35
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ma 23.1. 19:25 - 19:30
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ma 23.1. 22:25 - 22:35
 • Live

  Alppihiihdon maailmancup: Schladming

  Ti 24.1. 18:35 - 19:35
 • Live

  Ravit: Toto5

  Ti 24.1. 19:10 - 21:00

Synkkä uutinen: rajusti kaatunut mäkihyppääjä halvaantunut

Itävaltalainen mäkihyppääjä Lukas Müller on halvaantunut alaraajoistaan.

Müller kaatui keskiviikkona rajusti Kulmin lentomäessä. Hänen vasen suksensa irtosi kesken ilmalennon ja Müller iskeytyi alastulorinteeseen selälleen. Hänen terveydentilastaan annettiin lisätietoa perjantaina. 

Müllerilla on kaksi niskanikamaa murtunut. Grazin sairaalan johtavan kirurgin Franz-Josef Seibertin mukaan Müller on tällä hetkellä alaraajahalvaantunut.

Müller on leikattu onnistuneesti ja hän on tehohoidossa. Hän oli sairaalaan saapuessaan tajuissaan ja puhekykyinen. Hän ei pystynyt liikuttamaan jalkojaan mäkimontussa onnettomuuden jälkeen.

Lääkäreiden mukaan on mahdollista, että 23-vuotias Müller ei enää ikinä pysty kävelemään, mutta onnistunut leikkaus antaa toivoa kävelykyvyn palautumisesta.

– Hän huomasi jo mäessä ettei pysty liikuttamaan jalkojaan. Se oli valtava shokki, mutta potilas suhtautui asiaan tyynesti. Hänen pyyntönsä meille oli se, että hän pystyisi vielä kävelemään, Seibert kertoi.

Müllerin toipumisesta ei haluttu antaa konkreettisia ennustuksia, koska tässä vaiheessa ennustaminen on mahdotonta. Hän on nuorten maailmanmestari vuodelta 2009.

Osallistu keskusteluun

Uusimmat uutiset

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.