• Live

  MTV Sport: Jääkiekkostudio

  Ti 17.1. 19:00 - 19:25
 • Live

  Ravit: Toto5

  Ti 17.1. 19:10 - 21:05
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ti 17.1. 19:25 - 19:30
 • Live

  Champions Hockey League: Sparta Praha - Växjö

  Ti 17.1. 19:25 - 21:50
 • Live

  Champions Hockey League: Fribourg - Frölunda

  Ti 17.1. 21:05 - 23:45

Menettääkö Ruka maailmancupin kisat? Kulmala: Aika voimakkaasti uutisoitu

Suomen Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala pitää Iltalehden esittämää uutista Rukan maailmancupin menettämisestä voimakkaasti asioiden edelle menevänä.

Alppihiihdon maailmancup-finaalit ja Planican lentomäen kisat MTV Totalilla ja Katsomossa

Iltalehti uutisoi perjantaina, että Kuusamon Rukalla ei kilpailtaisi ensi kaudella mäkihypyn ja yhdistetyn maailmancupeja. Syyksi mainittiin se, että Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n väki olisi kyllästynyt Rukan kisojen siirtelyihin ja peruutuksiin.

Kulmalan mukaan Iltalehden lehdessä otsikoima "Hyvästi, Ruka!"-uutinen on paikkaansa pitämätön siinä mielessä, että mitään päätöksiä suuntaan tai toiseen ei ole vielä tehty.

- Se on aika voimakkaasti uutisoitu aiheesta. Ensi kauden kilpailukalenterin luonnoksissa Ruka on mukana tietyin varauksin. Se on tiedossa, että siellä on puutteita. Niihin vastataan Kuusamon järjestäjien osalta, Mika Kulmala toteaa MTV Sportille.

Asia ratkeaa lopullisesti vasta kesäkuussa FIS:n kongressissa.

- Tämän kuun loppuun mennessä lähetetään FIS:lle virallinen anomus tulevan kauden kisoista ja parannusehdotukset liitteineen, Kulmala jatkaa.

Mäkihypyllä riittää kysyntää

Kulmalan mukaan Kuusamon suurin ongelma ei ole järjestelyissä, vaan siinä, että mäkihyppy on tällä hetkellä FIS:n arvokkain tuote pohjoismaisista lajeista. Mäkihypyllä on paljon kysyntää muualla maailmassa, ja samaan aikaan Suomessa on järjestetty viisi maailmancupin osakilpailua. Paine järjestää kisat muualla on kova.

- Tämä on se keskustelun aihe. Että miksi Suomessa on kisoja niin paljon, kun täällä urheilullinen puoli ja yleisön paikallaolo ovat romahtaneet. Verrattuna nyt vaikka tämän viikon Planican kisoihin, jossa katsomot ovat täynnä.

- Kyllä se urheilullinen menestyksettömyys vaikuttaa tässä, Kulmala summaa.

TV-ohjelmat: Hiihtolajit


Osallistu keskusteluun

Uusimmat uutiset

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.