TV-Opas
 • Live

  MTV Sport: F1 Ennakkotunnelmat

  Su 29.5. 13:30 - 14:00
 • Live

  MTV Sport: F1 Varikkosuora

  Su 29.5. 14:00 - 14:30
 • Live

  MTV Sport: F1 Lähtösuora

  Su 29.5. 14:30 - 14:55
 • Live

  Formula 1: Monacon osakilpailu

  Su 29.5. 14:55 - 17:05
 • Live

  Formula 1: Monacon osakilpailu

  Su 29.5. 14:55 - 17:20

Olympiavoittaja Niemisen paluu lähellä: "Parasta mitä mies voi tehdä sukset jalassa"

Toni Nieminen tekee paluun mäkikisoihin lauantaina normaalimäen SM-mittelöissä Lahdessa. Viimeksi olympiavoittaja hyppäsi tosissaan mäkeä noin 12 vuotta sitten.


Toni Nieminen tekee comebackin mäkitorniin 40-vuotiaana.

- Lauantaina olen mukana normaalimäen SM-kisoissa Lahdessa. Sunnuntain suurmäen kisaan en pääse, sillä olen MTV:n studiossa kommentoimassa Sapporon maailmancupia. Olen todella odottavalla kannalla, on tosi kivaa päästä pitkästä aikaa tositoimiin, Nieminen sanoo.

Viime kisasta on aikaa.

- Tosissaan hyppäsin kilpaa 12 vuotta sitten Puijon SM-kisoissa. Silloin, 28-vuotiaana oli tukka aivan täynnä mäkihyppyä ja koko touhua. Polte syttyi nyt uudelleen ja on ollut tosi siistiä käydä treenaamassa. Olen nuortunut ainakin 15 vuotta, Nieminen nauraa.

Motiivi paluun taustalla on itsensä haastaminen.

- Nyt kun paluu näyttää onnistuvan, niin on kiva katsoa mille tasolle pääsee. Toivottavasti lauantaina on hyvä sää ja pääsee kunnolla nauttimaan. Ja samalla näkee kuinka kaukana pojat menee. Hyppääminen on siisteintä mitä mies voi tehdä sukset jalassa.

Nieminen ei aseta itselleen sijoitustavoitteita. Normaalimäen ennakkosuosikki on selvä.

- Mäki Lahdessa on muuttunut. Mutta onhan se niin, että Lahdessa kun hypätään niin ei Jannea (Ahonen) voita kukaan. Ahosen heiniä tulee kisa olemaan.

Nuoria haastajia

Nuori polvi kampeaa taatusti itseään palkintopallille viikonlopun kisoissa. Ainakin Ounasvaaran Hiihtoseuran Niko Kytösaho ja Andreas Almommo, sekä Puijon Hiihtoseuran Eetu Nousiainen ovat yllätysvalmiita. Harri Olli on aina SM-mäessä voittajakanditaatti.

- Lähden molempiin päiviin hyppäämään kauden parahaita hyppyjä. Ei ole vielä kahta kunnon hyppyä tänä talvena tullut samaan kisaan. Uskon,että omilla hyvillä hypyillä pystyn olemaan palkintopallilla, Kytösaho sanoo MTV Sportille.

 Lahdessa hypättäneen nollakelissä. tuulista keliä on luvassa.

- Tuulen suunnan pitäisi olla sellainen, ettei sen pitäisi mäkeen sopia. Uskon, että sunnuntain suurmäenkisa sopii mulle hieman paremmin, Mutta jos hyppy kulkee, niin se kulkee mäessä kuin mäessä, 16-vuotias Kytösaho miettii.


Osallistu keskusteluun

Uusimmat uutiset

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.