• Live

  Ravit: Toto4

  Ma 5.12. 19:10 - 20:35
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ma 5.12. 19:25 - 19:30
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ma 5.12. 22:25 - 22:35
 • Live

  Ravit: Toto5

  Ti 6.12. 16:10 - 18:00
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ti 6.12. 19:20 - 19:25

Miljonääri Salonojalta tyrmäys: En ole lähdössä Jokerien omistajaksi

KHL-joukkue Jokerien ympärillä kuohuu. Iltasanomien mukaan liikemies Jussi Salonojalle on kaavailtu isoa roolia seuran taustoilla. Salonoja kiistää tiedon MTV:lle täysin.

Liikemies Jussi Salonoja on tunnettu jääkiekkomies. Salonoja omisti Espoo Bluesin vuosina 1999-2011 ja syyti seuraan valtavasti omaa rahaansa, tiettävästi noin 15 miljoonaa euroa kaikkiaan.

Mies omistaa edelleen Bluesin kotihallin Metro Areenan, vaikkakin on vuokrannut hallin toiminnan Esar Oy:lle viideksi vuodeksi. Blues on tällä hetkellä organisaationa SM-liigan vitsi ja sen taustayhtiö on konkurssikypsä. Salonoja olisi taas valmis pelastamaan seuran.

Tämän päivän IS:n mukaan Salonojaa kaavaillaan jatkossa isoon rooliin Jokerien taustalle. Salonoja kiistää tiedon tuoreeltaan.

- Kukaan ei ole kysynyt mua Jokerien omistusportaaseen mukaan. En ole ollut missään tekemisissä asian kanssa, Salonoja sanoo MTV Sportille.

Lehden mukaan Jokerien taustalla käydään isoa kabinettipeliä, ja 51 prosenttia Jokerit Hockey Club Oy:stä omistava kansanedustaja Harry Harkimo olisi neuvotteluissa sivuraiteilla.

- Olen sanonut, että jos multa asiaa kysyttäisiin, niin istuisin varmaan neuvottelupöytään ja kuuntelisin ja keskustelisin aiheesta. Mutta ei mulla ole siis ollut mitään kontaktia siihen suuntaan, että olisin liittymässä Jokerien omistajaportaaseen. Tämä on enemmän retoriikkaa nyt, Salonoja jatkaa.

Hyvää peliä, surkeaa taloutta

Jokerien syksyllä 2014 alkanut marssi Itä-Euroopan liigaan on sujunut urheilullisesti hyvin. Peli on kiinnostanut katsojia. Taloudellisesti taustayhtiö tulee kuitenkin tekemään viime tilikaudesta ruman tappiollisen tuloksen.

Jokerien taustayhtiöstä 49 prosenttia omistaa venäläis-suomalainen liikemiesryhmä, jossa tahtipuikkoa heiluttaa Roman Rotenberg. Sama ryhmittymä omistaa myös Hartwall Areenan.

Jokerit nousi otsikoihin viimeksi tiistaina illalla. Silloin joukkue pelasi voitollisen kotiottelun Pietarin SKA:ta vastaan, ja kun vierailija teki maalin soi areenassa SKA:n maalilaulu. Temppu raivostutti fanit. Rotenberg ja kumppanit vaikuttavat myös SKA:n taustalla.

Jokerit aloittaa KHL:n pudotuspelit sunnuntaina.

Osallistu keskusteluun

Tulospalvelu

Uusimmat uutiset

Jääkiekon livelähetykset

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.