Mainos
 • Live

  ATP Tennis: Barcelona

  Ke 26.4. 12:00 - 20:00
 • Live

  Ravit: Toto65 Vermo

  Ke 26.4. 19:00 - 21:00
 • Live

  Tulosruutu

  Ke 26.4. 19:25 - 19:30
 • Live

  Tulosruutu

  Ke 26.4. 22:30 - 22:40
 • Live

  ATP Tennis: Barcelona

  To 27.4. 12:00 - 20:00

Uusi Blues-pomo lupaa tuloksia – "Uskottavuus palautuu 2-3 vuodessa"

Espoo Bluesin hallituksen puheenjohtaja Tage Johansson vakuuttaa, että talouskurimuksessa oleva SM-liigaseura saadaan nousuun. Hänen mukaansa valtavat tappiot on kuristettu huomattavasti pienemmiksi.

Johansson nimitettiin tammikuun lopussa Bluesin taustayhtiön puheenjohtajaksi. Viime tilikauden tappio oli 1,5 miljoonaa euroa, mutta Johanssonin mukaan tuleva tappio on "vain" 200 000 euroa. Sekin tulee hänen mukaansa vanhojen velkojen koroista. Blues odottaa käräjäoikeuden päätöstä siitä, pääseekö yhtiö yrityssaneeraukseen.

Sen lisäksi tänään on alkanut joukkorahoitus, jolla Blues tavoittelee 700 000 euroa. Se on tarkoitus käyttää ensi syksyn rahoittamiseen. Tagesson on laittanut kolmen viikon aikana käyntiin kovan kulukuurin ja hän on varma, että se tuottaa tulosta.

Mitkä ovat suurimmat syyt, miksi tilanne on niin heikko?

– Siihen on yksi pääsyy: edellinen tilikausi. Jos tämänkokoinen yritys tekee 1,5 miljoonaa tappiota – jos neljän miljoonan liikevaihdosta on 35 prosentin tappiot – jokainen yritys olisi ongelmissa. Sen jälkeen puhalletaan pilliin, tehdään asialle jotain ja päätetään mitä tehdään. Otetaan uusi remmi tekemään, jos vanha ei osaa sitä tehdä, Tagesson linjaa MTV Sportille.

Jääkiekko Espoo Oy on aloittanut uuden toimitusjohtajan etsimisen. Kulujen karsimiseen on Tagessonin näkemyksen mukaan paljon varaa, ja sitä on jo tehty.

– Paljon pystyy tekemään niin hallin käyttökuluissa, pelaajarakenteissa kuin hallintohenkilöstössäkin. Monia asioita voi tehdä toisella tavalla ja mittavia kulusäästöjä saadaan pelkästään sillä, että tehdään asioita oikein eikä samaan aikaan lasketa minkään toiminnan tasoa.

Joukkueesta on kuitenkin lähtenyt kauden aikana 15 pelaajaa, eli sieltä on tullut säästöjä, mutta samaan aikaan toiminnan taso on pudonnut.

– Se on heikentynyt, mutta kun on katsonut pelejä, niin Bluesinhan olisi vissiin pitänyt hävitä ihan rökälemäisesti näitä otteluita. Me pelaamme ehkä neljäsosalla siitä kustannuksesta kuin vastustaja, eli voi vetää johtopäätökset, että olisiko jääkiekko kuitenkin tahtolaji, Tagesson heittää.

Nuorten voima

Tagesson myöntää, että kriisitilanteessa on inhimillistä, että pelaajat ovat halunneet lähteä muualle. Hän kuitenkin luottaa siihen, että askelittain tehdyt muutokset palauttavat Bluesin nousuun.

– Välittömästi muutoksen tekeminen on vaikeaa. Nyt on jo tehty paljon, hallin hallinnointiyhtiö on jo saneerauksessa ja me odotamme saneerauspäätöstä. Tämä etenee juuri sillä tavalla kuin minä olen sen suunnitellut.

Blues on julistanut hakevansa nousua uuden sukupolven pelaajilla, mutta myös kirkkaimpia lupauksia on lähtenyt muille maille. Espoon juniorimyllyn, joka on kiistatta Suomen kärkeä, tuottamiseen kuitenkin luotetaan.

– Tämä on nyt kahden, kolmen vuoden rakennusohjelma, jossa tämä laitetaan kuntoon. 15-vuotiaat kaverit ovat kolmen vuoden päästä 18-vuotiaita ja kehittyneet monella tavalla.

– Me olemme ainoa joukkue, joka antaa selkeästi junioreille peliaikaa ja vastuuta, ennen kaikkea omille junioreille. Tästä pidetään kiinni, mutta totta kai pitää olla tukipelaajia.

Mistä kokeneempia pelaajia sitten saadaan? Maallikon näkemys on helposti se, että Espooseen ei juuri ole tunkua.

– Se on jokaisen itse päätettävissä. Runkopelaajiamme on vielä jäljellä ja uskon, että saamme joukkueen kasaan, ja ihan hyvänkin joukkueen.

– Tällaisten kolhujen jälkeen haavoja nuollaan hetken, mutta kuten sanottua, tämä on 2-3 vuoden rakennusprojekti, jossa luottamus ja uskottavuus rakennetaan uudestaan. Ei tässä kannata apaattiseksi heittäytyä tai alkaa ketään syyttelemään, Tagesson muistuttaa.

– Urheilujoukkueita on ollut monessa muussakin kohtaa haasteessa. Nyt laitetaan yksi kuntoon ja minut on palkattu siihen.

Tagesson myöntää, että yrityssaneeraukseen pääseminen on Jääkiekko Espoo Oy:lle erittäin tärkeä asia. Sen kautta voidaan tehdä yhdessä suunnitelma velkojien kanssa, että velat saadaan kuitattua.

Tulospalvelu

Uusimmat uutiset

Jääkiekon livelähetykset

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.