• Live

  Alppihiihdon maailmancup: Kitzbühel

  Su 22.1. 11:20 - 12:25
 • Live

  Hiihdon maailmancup: Ulricehamn

  Su 22.1. 12:25 - 13:35
 • Live

  Yhdistetyn maailmancup: Chaux-Neuve

  Su 22.1. 12:55 - 13:55
 • Live

  Hiihdon maailmancup: Ulricehamn

  Su 22.1. 13:55 - 15:25
 • Live

  Alppihiihdon maailmancup: Kitzbühel

  Su 22.1. 14:20 - 15:25

Kommentti: Hyljeksitty Roman Eremenko ansaitsee mahdollisuuden

Naurettava tekopyhyys on nostanut jälleen kerran päätään suomalaisessa jalkapallossa.

On suorastaan absurdia, ettei Suomen maajoukkuepaitoja saa enää tilattua Roman Eremenkon nimellä Huuhkajien fanimyymälästä. Se tavallaan kuvastaa osuvasti Palloliiton mautonta ja tekopyhää toimintaa. Ikävät asiat halutaan lakaista mahdollisimman nopeasti maton alle.

Kyllä, on aivan totta, ettei yhden kaikkien aikojen parhaan suomalaispelaajan käry tehnyt hyvää suomalaisen jalkapallon imagolle – varsinkaan, kun kyseessä on nuorten ihannoima tähtipelaaja.

Silti on syytä muistaa myös kohtuus kaikessa. 29-vuotias Eremenko on ollut viime vuosien ajan suomalaisen jalkapallon harvinaislaatuinen helmi. Huippupelaaja on kantanut toistuvasti Huuhkajia reppuselässään ja tuonut Mestarien liigaan kaivattua suomalaisväriä erinomaisilla otteillaan. Suomalaiset futisihmiset ovat voineet olla hänestä aidosti ylpeitä.

Eremenko on ollut Palloliitollekin todellinen kultakimpale, jonka kasvoihin ja nimeen on ollut helppoa tukeutua esimerkiksi markkinoinnissa. Toisinaan Huuhkajien hyökkäyspelikin on ollut yhtä kuin Roman Eremenko. Eremenkon monipuolisuus pelaajana takaa sen, että tulevaisuudessakin hän tulee olemaan Markku Kanervan palapelissä äärimmäisen tärkeä palanen, mikäli hän itse niin haluaa.

Helmikuussa Eremenkon pelikielto lyhenee jonkin verran suurella todennäköisyydellä. Hän joutuu siis maksamaan virheestään, kokaiinikärystään, oikeutetusti. Se ei silti tarkoita, että häntä pitäisi kohdella kuin jotain hylkiötä. Ei, Eremenko tarvitsee nyt kotimaisen futisyhteisön kollektiivisen ja varauksettoman tuen, jonka hän on teoillaan uransa aikana kiistattomasti ansainnut. Jokainen tekee elämänsä aikana virheitä. Mitä sitten? 

Osallistu keskusteluun

Tulospalvelu

Uusimmat uutiset

TV-lähetykset: Jalkapallo

  Ei tulevia TV-esityksiä

  Tässä lajissa ei ole tiedossa olevia TV-esityksiä seuraavan kolmen kuukauden aikana.

 • Lisää TV-lähetyksiä

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.