TV-Opas
 • Live

  WTA TEB BNP Paribas Championship

  La 25.10. 09:30 - 11:00
 • Live

  Alppihiihdon maailmancup: Sölden

  La 25.10. 10:15 - 11:30
 • Live

  WTA TEB BNP Paribas Championship

  La 25.10. 13:00 - 14:35
 • Live

  Alppihiihdon maailmancup: Sölden

  La 25.10. 13:30 - 14:35
 • Live

  Valioliiga: West Ham - Manchester City

  La 25.10. 14:40 - 16:55

Moisanderin veljesten näytöt vakuuttivat Ajaxin

Turkulaiset 17-vuotiaat kaksoisveljekset Niklas ja Henrik Moisander aloittavat suoraan jalkapalloseura Ajax Amsterdamin reservijoukkueessa, kun miehistön harjoitukset käynnistyvät 21. heinäkuuta.

Alunperin nuorukaisten oli määrä kuulua Ajaxin ex-kapteenin Danny Blindin valmentamaan A-juniorijoukkueeseen. Kolmen päivän näytöt nostivat kaksikon astetta kovempaan ryhmään, jossa on Suomesta entuudestaan jo Jussi Kujala. Reservijoukkueen kakkosvalmentajana on toinen Ajaxin entinen tähtipelaaja Marco van Basten.

Sopimuksen mukaan Moisanderit siirtyvät 1. heinäkuuta Ajaxin organisaatioon lomalle huilaamaan uutta kautta varten ja joutuvat jättämään TPS:n liigapelit jo siinä vaiheessa. Poikien Ajax-sopimus on kestoltaan 2+2 vuotta, ja armeijan käyminen ajoitetaan mahdollisesti sen puoliväliin. Ainakin ensimmäisen vuoden he asuvat Amsterdamissa Ajaxin järjestämässä perheessä.

Niklas on vakiinnuttanut paikkansa TPS:n liigamiehistössä puolustajana. Henrik on joukkueen varamaalivahti.

Pojat palaavat tiistaina Turkuun TPS:n harjoituksiin valmistautumaan sunnuntain Haka-otteluun. Heillä on syys- tai lokakuussa 18-vuotissyntymäpäivänsä aikoihin luvassa lyhyt kotiloma Amsterdamista. Samanlaiselle hyväksi koetulle kaamostauolle lähetettiin aikanaan ensimmäisenä syksynään myös Jari Litmanen.

(MTV3-STT)

Osallistu keskusteluun

Tulospalvelu