TV-Opas
 • Live

  Formula 1: vapaat harjoitukset 3 / Monaco

  La 28.5. 11:55 - 13:05
 • Live

  MTV Sport: F1 Ennakkotunnelmat

  La 28.5. 14:00 - 14:30
 • Live

  MTV Sport: F1 Varikkosuora

  La 28.5. 14:30 - 14:55
 • Live

  Formula 1: Monacon aika-ajot

  La 28.5. 14:55 - 16:15
 • Live

  Formula 1: Monacon aika-ajot

  La 28.5. 14:55 - 16:15

Jänkäderby palaa Veikkausliigaan – "Ei pelata Uudenmaan sarjaa"

Ensi kaudella jalkapallon Veikkausliigassa nähdään ensimmäinen Lapin paikallisottelu yhteentoista vuoteen. PS Kemi Kings ja Rovaniemen Palloseura ottivat "jänkäderbystä" esimakua jo Liigacupissa.

Viime kaudella kotimaisessa jalkapalloilussa koettiin Lapin hullu vuosi. RoPS pelasi loisteliaasti ja sijoittui Veikkausliigassa hopealle. PS Kemi säesti voittamalla Ykkösen ja nousemalla pääsarjaan.

Viimeksi kaksi lappilaisseuraa nähtiin Veikkausliigassa vuonna 2005. Silloin sekä RoPS että torniolainen TP-47 putosivat. Kemi pelasi pääsarjassa viimeksi 26 vuotta sitten, jolloin Kemin Palloseura vaikutti silloisessa SM-sarjassa.

PS Kemin puheenjohtaja Antti Pasanen suhtautuu jänkäderbyyn tyynesti, mutta tiedostaa lappilaiskilpailijoiden välisen jännitteen.

- Kyllähän RoPS tietysti edelleen rakas vihollinen on. Kyllä siinä Rovaniemessä on joku spesiaalijuttu. Ei se vastakkainasettelu sieltä mihinkään katoa, Pasanen sanoo MTV Sportille.

Myös pääkaupunkiseudulla kohisi, kun HJK:n ja HIFK:n rinnalle liigaan nousi PK-35 Vantaa. Lappilaisten menestyksestä laulettiin vähemmän ylistyslauluja, vaikka aihetta oli.

- Koko maan pitää säilyä asuttuna, ja onkin Lapin ihmisten itsetunnolle tärkeä asia, että täällä tapahtuu jotakin, mikä noteerataan laajasti, Pasanen huomauttaa.

- Eihän tässä Helsingin tai Uudenmaan sarjaa pelata. Ei ole kaukana edes tilanne, että AC Oulu ja Kokkolan KPV:kin nousisivat liigaan. Yllätyshän se olisi, mutta ei täysin poissuljettu mahdollisuus.

PS Kemin taival Veikkausliigassa alkaa 9. huhtikuuta, kun joukkue haastaa hallitsevan Suomen mestarin Seinäjoen Jalkapallokerhon. Alustavan suunnitelman mukaan kemiläiset pelaavat kaksi ensimmäistä kotiotteluaan Rovaniemellä ja kaksi seuraavaa Oulussa.

On mahdollista, että PS Kemin kotiavaus Sauvosaaressa (ja samalla uuden katsomon avajaisottelu) tapahtuu 25. toukokuuta – silloin vastassa on sopivasti RoPS.

Osallistu keskusteluun

Tulospalvelu

Uusimmat uutiset

TV-lähetykset: Jalkapallo

  Ei tulevia TV-esityksiä

  Tässä lajissa ei ole tiedossa olevia TV-esityksiä seuraavan kolmen kuukauden aikana.

 • Lisää TV-lähetyksiä

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.