TV-Opas
 • Live

  Tennis: Erste Bank Open Wien 500

  Ma 24.10. 14:00 - 16:00
 • Live

  Tennis: Erste Bank Open Wien 500

  Ma 24.10. 16:00 - 18:05
 • Live

  Ravit: Toto4

  Ma 24.10. 19:10 - 20:35
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ma 24.10. 19:25 - 19:30
 • Live

  Tennis: Swiss Indoors Basel 500

  Ma 24.10. 19:45 - 21:45

Lepistö puhkesi kyyneliin - tiedotustilaisuus keskeytyi

Taitoluistelija Laura Lepistön alkava kilpailukausi ja jopa huippu-uran jatko on pahimmassa tapauksessa uhattuna.

Lepistön vasemman jalan ulkosyrjä kipuilee nilkan seudulla kohdassa, johon luistin osuu. Lepistö on huolestunut, joskin toiveikas, toipumisestaan. Aikaa se kuitenkin voi viedä.

- En tiedä paluuajankohdasta, mutta uskon että voin palata. Huippu-urheilussa mennään usein rajoilla, Lepistö selvitti.

- Täyslepo ei ole jalalle hyväksi - liikkuminen on. Jalkaan ei saa nyt kohdistua liikaa puristusta eikä painetta, hän lisäsi.

Jalkavamma on taitoluistelijatähdelle henkisesti tiukka paikka. Taukoa lajikohtaisesta jääharjoittelusta jalkavaivansa takia pitävä Lepistö koki voimakkaan tunnekuohun kohdatessaan kysymyksen uran mahdollisesta loppumisesta. Hän poistui kyyneleet silmissä lehdistötilaisuudesta keräämään voimia managerinsa Erkki Alajan ja Taitoluisteluliiton tiedottajan, entisen olympiatason taitoluistelijan Mila Kajas-Virtasen avustamana. Rauhoitettuaan Lepistö palasi ja vastaili kysymyksiin tyyntyneenä ja keskittyneenä.

Tapaus osoittaa ensinnäkin sen, että uraansa täysillä panostava, uhrauksia jatkuvasti tekevä huippu-urheilija kohtaa suuria tunnepuolen asioita, joiden mittasuhteita lajia ja huippu-urheilua ulkopuolelta seuraavan ei ole helppo ymmärtää.

Lepistö kertoi jalan äityneen kipeäksi kesän aikana. Hänen harjoittelunsa on toistaiseksi varovaista, esimerkiksi kuntosalilla käyntiä ja vasta vähitellen lajinomaisempaan harjoitteluun suuntaavaa.

Lepistö myöntää, että tässä vaiheessa on vaikeaa säilyttää maltti. Hän haluaa ennen paluutaan olla varma siitä, että jalan hermotus on jälleen kunnossa ja vammakierre ei uusiudu.

- En palaa, ennen kuin olen varma siitä, että olen kunnossa. Luottamuksen palauduttua jalkaan voin kuvitella että motivaatiota on entistä enemmän, myös akillesvaivoista uransa aikana kärsinyt Lepistö sanoi MTV3:lle.

Katso Kimmo Porttilan juttu (Tulosruutu 3.10.2011)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Osallistu keskusteluun

Uusimmat uutiset

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.