• Live

  Alppihiihdon maailmancup: Kitzbühel

  Su 22.1. 11:20 - 12:25
 • Live

  Hiihdon maailmancup: Ulricehamn

  Su 22.1. 12:25 - 13:35
 • Live

  Yhdistetyn maailmancup: Chaux-Neuve

  Su 22.1. 12:55 - 13:55
 • Live

  Hiihdon maailmancup: Ulricehamn

  Su 22.1. 13:55 - 15:25
 • Live

  Alppihiihdon maailmancup: Kitzbühel

  Su 22.1. 14:20 - 15:25

Kunnarin kommentti: "Itä-Euroopan lääke" tuhosi Marian

Urheilumaailmasta tuli synkkiä uutisia. Yksi maailman rikkaimmista ja tunnetuimmista naisurheilijoista, venäläinen Maria Sharapova myönsi antaneensa positiivisen doping-näytteen tammikuussa Australian avoimen tennisturnauksen yhteydessä.

Vuonna 1987 syntynyt Maria Sharapova siis kansankielellä kärysi.

Aine, jota viisinkertainen grand slam -voittaja on käyttänyt, on nimeltään meldonium. Meldoniumia käytetään sydänsairauksien hoidon yhteydessä, esimerkiksi sydäninfarktien jälkitiloissa. Sitä on käytetty urheilussa paljon ja se on havaittu parantavan suorituskykyä, kestävyyttä. 28-vuotias Sharapova sanoi käyttäneensä ainetta peräti 10 vuoden ajan.

Kyseinen tuote on kehitetty Latviassa ja se on ollut Wadan kiellettyjen aineiden listalla vasta tämän vuoden alusta.

ADT:n lääketieteellinen johtaja Timo Seppälä käytti meldoniumista nimitystä ”Itä-Euroopan lääke.” Se ei ole markkinoilla Suomessa, läntisissä maissa tai Yhdysvalloissa. Niin vain pitkään Jenkeissä asunut tennistähti ainetta kuitenkin käytti. Selityksiä on jo tähän mennessä kuultu monenlaisia. Asiaa ovat selitelleet Sharapova itse, hänen asianajajansa sekä naurettavalla tavalla muun muassa Venäjän tennisliiton pomo Shamil Tarpishjev.

Sharapovaa uhkaa neljän vuoden mittainen kilpailukielto. Mikäli pelaajalle sellainen langetetaan, pystyisi hän palaamaan huipputennikseen 34-vuotiaana - teoriassa.

Käry tuntuu tuhdisti urheilijan kukkarossa. Urheiluvälinevalmistaja Nike keskeytti välittömästi sopimuksen Sharapovan kanssa. Venäläinen on ollut 11 vuotta peräkkäin maailman parhaiten tienaava naisurheilija.

Se kertoo minkä statuksen tekijä nyt kärysi.

Venäläiselle täytyy antaa tunnustus asian avoimesta kertomisesta maailmalle. Sharapova piti maanantai-illalla tiedotustilaisuuden Los Angelesissa ja puhui aiheesta. Kovin tuttua on ollut sellainen käytösmalli, missä käryn jälkeen urheilija katoaa maan alle. Tätä on nähty Suomessa ja muualla.

Marian tuhkimotarina sai ikävän lopun. Sharapovan vanhemmat ovat kotoisin synkän diktatuurin Valko-Venäjältä. Pelaaja syntyi Siperiassa ja asui pikkutyttönä muun muassa Sotshissa. Sittemmin pitkään USA:ssa asuneen naisen hohdokkaan uran päätti ”Itä-Euroopan lääke.”

Ironista?

Osallistu keskusteluun

Uusimmat uutiset

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.