TV-Opas
 • Live

  Ravit: Toto4

  Ma 30.5. 19:10 - 20:35
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ma 30.5. 22:25 - 22:35
 • Live

  Ravit: Toto5

  Ti 31.5. 19:10 - 21:00
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ti 31.5. 22:25 - 22:35
 • Live

  Ravit: Toto65 Vermo

  Ke 1.6. 19:00 - 21:00

Latvalan tavoite Meksikossa: Maaliin on päästävä

Jari-Matti Latvala lähtee viikonloppuna kisattavaan Meksikon MM-ralliin avaamaan kauden pistesaldoaan.

Latvala on kahden ajetun MM-rallin jälkeen ilman pisteitä. Se pakottaa malttiin, vaikka lähtöpaikka kahdeksantena autona kilpailun ensimmäisille kilpailupäiville on erinomainen ja houkuttelee hyökkäämään. 

- Kärkiautot kärsivät irtosorasta. Omasta lähtöpaikasta on hyötyä, mutta nyt on pakko ajatella pisteitä. Niitä on saatava, eli maaliin on päästävä, Latvala kiteyttää tavoitettaan. 

Sunnuntaina ajettava 80 kilometrin Guanajuato on pisin erikoiskoe MM-sarjassa sitten 1980-luvun, jos Keniassa ajettuja Safari-ralleja ei huomioida. Erikoiskoetta ajetaan noin 53 minuuttia. Pituus sinällään ei tee siitä vaikeaa.

- Minusta tuolla maratonpätkällä on aika hyvä rytmi. Siellä on välissä pitkiä suoria, joka vähän helpottaa ajamista, Latvala sanoo.

Ogier jahtaa jo neljättä voittoa

Latvalan mielestä 80 kilometrin maratonerikoiskoe ei ole kilpailun vaikein, mutta kuvaa hyvin rallin luonnetta. Se on muuttunut vahvasti kestävyyskilpailun suuntaan.

- Kisan ylivoimaisesti hankalin erikoiskoe on perjantaina kahdesti ajettava reilun 54 kilometrin El Chocolate. Se on koko matkalta todella teknistä tietä, jonka luonne vaihtelee. Siellä on vaikeita alamäkipaikkoja ja paljon irtosoraa tien pinnalla, Latvala sanoo.

Latvalan VW-tallitoveri Sebastien Ogier ajaa 100. MM-rallinsa ja tavoittelee suursuosikkina neljättä perättäistä Meksikon MM-rallin voittoa. Teemu Suninen ajaa Meksikossa ensimmäisen MM-rallinsa Euroopan ulkopuolella. Hän kilpailee Toni Gardemeisterin TGS Worldwide -tallin Skodalla WRC2-luokassa.    

Osallistu keskusteluun

Uusimmat uutiset

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.