TV-Opas
 • Live

  Formula 1: vapaat harjoitukset 3 / Monaco

  La 28.5. 11:55 - 13:05
 • Live

  MTV Sport: F1 Ennakkotunnelmat

  La 28.5. 14:00 - 14:30
 • Live

  MTV Sport: F1 Varikkosuora

  La 28.5. 14:30 - 14:55
 • Live

  Formula 1: Monacon aika-ajot

  La 28.5. 14:55 - 16:15
 • Live

  Formula 1: Monacon aika-ajot

  La 28.5. 14:55 - 16:15

Mäkinen vahvistaa: Suomalaiskuski pestattu Toyotalle

Suomalainen rallikuljettaja Juho Hänninen voi jättää maanviljelyshommat vähemmälle tänä vuonna.

Punkaharjulainen Hänninen ajoi viime vuonna ainoastaan Suomen MM-rallissa, jossa hän sijoittui kuudenneksi ajokkinaan Ford Fiesta RS WRC. Tänä vuonna Hänniselle ei kertyne sen enempää kilpailuja, mutta rallihommia sitäkin enemmän: kaudella 2017 MM-sarjaan palaavan Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen vahvisti MTV Sportille, että Hänninen on pestattu tiimin päätestaajaksi.

- Juho on aika lailla mukana joka paikassa, missä testataan, Mäkinen sanoo.

Hännisen lisäksi Toyota Yaris WRC:n ratissa nähdään useita muita kuljettajia kuluvan vuoden aikana.

- Hirvosen Mikon kanssa olen puhunut. Vielä ei ole tehty aikataulua, mutta Mikko on kaiketi halukas osallistumaan projektiin. Luulen, että tullaan ajattamaan jonkin verran eri kuljettajia ja katsotaan eri ajatuksia. Mahdollisesti mukana on kuljettajia myös Etelä-Euroopasta. Käydään mahdollisimman laajaa kirjoa läpi, Mäkinen avaa huhtikuussa alkavan testiohjelman suunnitelmia.

Hänninen on jo päässyt kiertämään alkuvuoden aikana maailmalle ja osallistunut MM-rallien nuotitusjaksoihin. Mäkisen mukaan on mahdollista, että Hänninen istahtaa Toyotan rattiin myös ensi vuonna, kun talli kilpailee MM-erikoiskokeilla.

- Juho käy nyt katsomassa kaikki rallit läpi mahdollisimman tarkasti, jotta saamme viimeisimmän informaation siitä, minkälaiset olosuhteet on tänä päivänä joka paikassa. Siten tiedämme, mitä pitää ottaa testatessa huomioon. Mahdollisesti Juho myös hyödyntää tätä (MM-rallien nuotittamista) vuonna 2017 ajamalla mahdollisesti MM-sarjaa ja sitä kautta jatkaa kehitystyötä ensi vuoden aikana. Vaikka yritämme löytää kuinka hyvät testiolosuhteet, paras olosuhde on itse kisoissa, Mäkinen kertoo.

Osallistu keskusteluun

Uusimmat uutiset

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.