TV-Opas
 • Live

  Formula 1: vapaat harjoitukset 1 / Monaco

  To 26.5. 10:55 - 12:40
 • Live

  Formula 1: vapaat harjoitukset 2 / Monaco

  To 26.5. 14:55 - 16:45
 • Live

  Ravit: Toto4

  To 26.5. 19:10 - 20:35
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  To 26.5. 22:25 - 22:35
 • Live

  PGA Tour Golf: Fort Worth, Texas

  To 26.5. 23:00 - 02:00

Suomen MM-ralli ja EM Lahti Historic Rally yhdistävät voimansa

Jyväskylässä ajettava Suomen MM-ralli tarjoaa yleisölle tulevana kesänä tuplaten enemmän lajiherkkua, kun vauhdikkaiden WRC-ajokkien ohella Keski-Suomen ja Päijät-Hämeen maisemissa kaasuttelevat komeat historic-kilpa-autot.

Harvinaislaatuinen mahdollisuus nähdä sekä Suomen MM-ralli että EM historic -sarjan osakilpailu Lahti Historic Rally tarjoutuu katsojille 28.-30.7.2011.

Uudistuneet uuden sukupolven WRC-tykit ja kunniakkaan nostalgiset, 60-, 70- ja 80 -lukujen historic-ralliautot samassa paketissa on ajatus, joka kutkuttanee kaiken ikäisiä lajifaneja. Kilpailujen yhdistäminen rinta rinnan toteutettavaksi kokonaisuudeksi innostaa erityisesti Neste Oil Rallin promoottoria, Tiina Lehmosta.

- Viime vuosi oli tapahtumamme 60. juhlavuosi. Tänä vuonna käännämme lehden uudelle vuosikymmenelle ja teemme uudenlaista historiaa ralliautojen parissa. Tulemme tarjoamaan katsojille yhdessä todella harvinaislaatuista autourheiluviihdettä. Hienoa että mahdollisuus tähän toteutui, Lehmonen iloitsee.

Juhlakisa katsojille ja kilpailijoille

Historic-autojen Euroopan mestaruussarjan Suomen osakilpailun, Lahti Historic Rallyn, järjestäminen ensi kesänä Neste Oil Rallin kanssa samoissa maisemissa on saanut hyväksynnän lajin korkeimmalta taholta, FIA:n Historic-rallikomissiolta. Ainutlaatuinen mahdollisuus myhäilyttää Lahti Historic Rallyn järjestävän autourheiluseura Poppoo Teamin puheenjohtajaa, Jari Hyväristä.

- Ensi kesän kilpailu on 10-vuotisjuhlakisamme, joten on erityisen hienoa päästä järjestämään ja ajamaan se Suomen MM-rallin yhteydessä. Tarkoituksenamme on saada aikaan unohtumaton tapahtuma sekä katsojille että kilpailijoille - erityisesti niille autourheilijoille, jotka ovat 60–80-lukujen aikana ajaneet Jyväskylän rallissa, ja pääsevät nyt tunnelmoimaan legendaarisilla sorateillä.

Vuodesta 2002 lukien järjestetty Lahti Historic Rally on kerännyt vuosien saatossa maineikkaita voittajia, alkaen rallin maailmanmestarista ja seitsenkertaisesta Jyväskylän Suurajojen voittajasta, Hannu Mikkolasta. Vuosien 2009 ja 2010 Lahti Historic Rallyn voittaja on ollut Ford-tähti Jari-Matti Latvala, joka voitti viime vuonna myös Neste Oil Rallin ja saavutti rallin MM-sarjassa hopeasijan.

Enemmän tarjontaa

Neste Oil Ralli tarjoaa ensi kesänä yleisölle enemmän paitsi historic-rallikilpailun, myös kilpailureitin myötä. Sorateiden Grand Prix ajetaan torstaina 28.7. ja lauantaina 30.7. lähempänä kisan perinteistä keskuspaikkaa, Jyväskylää.

Perjantaina 29.7. piipahdetaan tekemään nostalginen ”Päijänteen ympäriajo” alueella, jolla kilpailu ei ole vieraillut sitten 1990-luvun. Neste Oil Rallin virallinen reitti julkistetaan 25. helmikuuta, jonka yhteydessä paljastuvat lopulliset kilpailulliset yksityiskohdat erikoiskokeista aikataulutuksineen.

- Kisan reittitiimi on tehnyt valtavan työn hakiessaan uusille alueille reitin, joka sopii niin katsojille, WRC-autoille kuin historic-autoillekin. Uskon tämän konseptin tuovan kunnon katteen Rallipassin ostajille sekä ainutlaatuisen tilaisuuden historic-autojen EM-sarjan osallistujille ajaa fanaattisen suomalaisyleisön edessä täysille katsomoille, summaa Neste Oil Rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen.

(MTV3)

Osallistu keskusteluun

Uusimmat uutiset

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.