• Live

  Ravit: Toto65 Vermo

  Ke 18.1. 19:00 - 21:00
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ke 18.1. 19:25 - 19:30
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ke 18.1. 22:30 - 22:40
 • Live

  Ravit: Toto4

  To 19.1. 19:10 - 20:35
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  To 19.1. 19:25 - 19:30

Tommi Mäkinen ei malta pitää näppejään erossa uudesta WRC-autosta

Toyotan WRC-projektia johtava Tommi Mäkinen aikoo itsekin testata tallin uutta autoa.

Toyota Yaris WRC -ralliauton ensimmäiset testit ajetaan huhtikuun alkupuolella kotimaassa. Uusi ajokki on jo nyt melkein kokonaan kasassa.

- Projekti on edennyt erittäin hyvin. Meillä on auto muuten jo valmiina, mutta voimansiirtoa odotellaan vielä hetken aikaa. Sen jälkeen aloitellaan testailut, tallipäällikkö Mäkinen kertoo MTV Sportille.

- Ensimmäiset testit ajetaan Suomen kamaralla ja sen jälkeen siirrytään aika nopeasti Etelä-Euroopan puolelle, Mäkinen lisää.

Tiimillä on edessään vilkas testivuosi ennen kuin se tulee rallin MM-sarjaan kaudella 2017.

- Laitamme Eurooppaan kaksi erillistä testitiimiä liikkeelle. Pyrimme käymään huolella läpi kaikki erilaiset olosuhteet, mitä MM-sarja pitää sisällään. Tuonnempana lähdemme mahdollisesti pidemmällekin matkalle katsomaan olosuhteita, Mäkinen viittaa testaamiseen Euroopan ulkopuolella.

Tallin päätestaajaksi Mäkinen on pestannut Juho Hännisen. Lisäksi Toyotan testeissä nähtäneen Mikko Hirvonen ja useita muita kuljettajia - sekä tietenkin myös Mäkinen, joka urallaan voitti neljä maailmanmestaruutta peräjälkeen.

- Ajan varmasti jonkin verran. Olen aika tavalla ajellut ja testaillutkin, joten minulla on jonkin verran kokemusta ja tiedän hyvin määrättyjä perusasioita, joita pitää katsella.

- Pitää katsoa, minkä verran aikaa liikenee testaamiseen. Mutta se on niin mielenkiintoinen projekti, että meinaan varsinkin alussa olla mukana, Mäkinen hykertää.

Osallistu keskusteluun

Uusimmat uutiset

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.