TV-Opas
 • Live

  Ravit: Toto5

  Ti 24.5. 19:10 - 21:00
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ti 24.5. 22:25 - 22:35
 • Live

  Ravit: Vermo T65

  Ke 25.5. 19:00 - 21:00
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ke 25.5. 22:30 - 22:40
 • Live

  Formula 1: vapaat harjoitukset 1 / Monaco

  To 26.5. 10:55 - 12:40

Dopingkäry yllätti maailmanmestarin täysin – "Hän tarvitsee apua"

Dopingista epäilty ruotsalaisjuoksija Abeba Aregawi järkyttyi suuresti kuultuaan positiivisesta dopingnäytteestään. Hän sai tiedon manageritoimistonsa hollantilaiselta edustajalta Valentin Trouw'lta.

- Tieto yllätti hänet täysin, kun kerroin hänen jääneen kiinni dopingtestissä. Se tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Se oli hänelle shokkiuutinen, Trouw kertoi tiistaina Ruotsin televisiolle.

- Tässä tilanteessa hän tarvitsee apua ja tukea selvitäkseen elämässään eteenpäin. Teemme kaikkemme auttaaksemme häntä.

Manageri asettui Aregawin tueksi, mutta Moskovan 2013 MM-finaalissa Aregawin perässä hopealle jäänyt Yhdysvaltain Jennifer Simpson ei ollut yhtä ymmärtäväinen. Simpson hävisi mestaruuden 0,32 sekunnin erolla.

- Oikeudenmukaisuus alkaa siitä, että urheilua riistäneet eivät selviä rangaistuksetta, Simpson kommentoi tapausta Denver Postille lähettämässään tiedotteessa.

- Toisaalta tällaisen uutisen epärehellisyydestä ottaa vastaan sekä tyydytyksellä että surulla varsinkin, kun kyse on omasta kilpakumppanista.

Simpson huomautti, etteivät mitkään rangaistukset voi täysin korvata Moskovan tapahtumia. Tämän vuoden tammikuussa annettu positiivinen dopingnäyte ei myöskään vaikuta kahden ja puolen vuoden takaisiin tuloksiin, eikä Simpson voi odottaa muutosta MM-tuloksiin.

- Suren sitä, että olen menettänyt oman tilaisuuteni, jolla olisin voinut kunnioittaa kaikkia ihmisiä, jotka tukivat minua ja tekivät menestykseni mahdolliseksi.

Lausuntonsa lopuksi Simpson toivoi yleisurheilulle puhtaampaa tulevaisuutta.

- Toivon ja uskon, että urheilu on muuttumassa parempaan suuntaan, mutta suren sitä, ettei muutos alkanut jo aiemmin.

Ruotsin yleisurheiluliitto kertoi maanantaina Aregawin dopingepäilyistä. Aregawin dopingtestin A-näyte oli osoittautunut positiiviseksi. B-näyte tutkitaan tämän kuun aikana.

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.